Afgelopen weekend is het dan eindelijk gelukt: een nieuwe vloer! Toen ik mijn huis kocht was ik nog niet helemaal content met de vloer maar had ik inmiddels zoveel kosten gemaakt dat ik de vloer even had uitgesteld. Maar afgelopen weekend, na vijf jaar, heb ik eindelijk de todo van mijn lijst kunnen schrappen. Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad om de juiste keuze te maken want een laminaatvloer schilder je niet zomaar even over ūüėČ

Voor deze hele klus schakelde ik de hulp in van beste vriend Bram. Dus naast een klusweekend hebben we er meteen een goed vriendenweekend van gemaakt inclusief stappen en bijpraten. Daardoor heeft de klus iets¬†langer geduurd, maar het allerbelangrijkste: de vloer ligt erin! En dat niet alleen. Ook mijn nieuwe eettafel lampen hangen en hebben we het tv-meubel aangepakt en alles ‘kabelvrij’ gemaakt.

DSC_0797

Vintage lamps by Eglo (via lampenonline.com) – Paint on the wall: Flexa Creations ‘Blueberry Dream’¬†

DSC_0795

Tray by Villeroy & Boch РBlue candle by Nordal (via vtwonen) РVase by House Doctor РBlue vintage Germany vase bought at a flee market

Een geslaagd weekend met een goede dosis vriendschap, humor en creativiteit. Ik had het niet kunnen fixen zonder zijn hulp – duizendmaal dank! Zelf heb ik letterlijk 1 plank gelegd en verder de catering verzorgd ūüôā En als een flinke perfectionist elke aansluiting gecheckt.

DSC_0791

^ Tadaa… there it is, finally some bright new flooring in a grayish oak colour. And behold my new leg-less tv cabinet.¬†

DSC_0792

Morgen heb ik officieel al 5 jaar een eigen huis, eentje die ik nog elke dag bewonder vol geluk. Ondanks dat ik nu tevreden ben over afgelopen klus, kan ik niet wachten om weer met kleur aan de slag te gaan en mijn muren te verven. Ook moet ik nog enkele plinten in de hal fixen en staan de kozijnen en deuren nog op de todo list. De kleuren voor de kozijnen? Ik gok op Flexa Creations Industrial Gray of een andere antraciet-achtige kleur. Maar voor nu geniet ik van deze fijne nieuwe vloer!

Last weekend I finally got some new flooring. Mission accomplished! But not without the right amount of help! I literally placed one plank ūüėČ It was all the great effort of my dearest and best friend Bram! Besides my new flooring, I’ve got two new lamps above my dinner table and a new tv-cabinet. Well, new… we removed the legs and hid all the wires. My home looks much more spacier and airy with these projects.¬†

I wanna thank my best friend for helping me out this weekend, because he did all of the work, I was there to cater and be that obsessed perfectionist who’s checking all connections. And the new flooring is right on time to celebrate my home jubileum of 5 years!¬†

Photography by Johan Hazenbroek, label1114