Dinsdag bezocht ik Flexa House of Colours pop-up shop in Amsterdam. Uitgenodigd door Meettheblogger, kreeg ik de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe kleurlijnen van Flexa Creations en de daarbij geselecteerde kleurencollectie van kameleon, mode icoon en ‘alleskunner’ Victoria Koblenko. Een kleurrijke dag gevuld met inspiratie, verf en nog meer verf. Op Instagram deed ik mee met de wedstrijd ‘#WatMijnMurenVertellen’, waarbij ik mijn blauwe slaapkamer instuurde. Helaas heb ik niet gewonnen, maar kreeg ik er wel een fantastische ervaring voor terug! Lees mijn volledige verslag vandaag en laat je inspireren door bijpassend beeld 🙂

Met mijn hippe blauwe vintage vaasje op zak en knal blauwe sneakers stap ik binnen bij House of Colours, waar ik hartelijk wordt ontvangen door medebloggers en het Flexa team. Gewapend met een goede cappuccino baan ik mijn weg door de bloggers, groet ik de voor mij bekende interieur bloggers waaronder Sandra (Accessorizeyourhome), fervent Instagrammer Yzette (SOYZ), vrolijkerd Christine (House of C) en de in mijn ogen inspirerende en succesvolle Souraya (Bintihome). Uiteraard ontmoet ik ook enkele nieuwe gezichten tijdens mijn eerste tour door het kleurrijke Flexa Creations huis. Ook maak ik ‘in het echt’ kennis met de mensen van Flexa, waarna het event zijn officiële kick-off krijgt.

Odette heet ons allen welkom en geeft een kleine samenvatting van Flexa, AkzoNobel en de nieuwe collectie. Zij geeft het stokje door aan Heleen van Gent die dieper ingaat op de collectie en enkele inspiratiebronnen en gedachtes deelt. Flexa Creations telt 4 nieuwe thema’s, te weten: Intense Helderheid, Eindeloze Eenvoud, Klassieke Luxe en Hedendaagse Romantiek – waar ik van onderstaand plaatje het meest enthousiast wordt. Dat “Blueberry Dream” de nieuwe kleur van mijn hal wordt is duidelijk en dat ik daarmee de eretitel ‘Moderne Romanticus’ krijg, is mooi meegenomen!

Flexa-Creations-Moderne-Romanticus

“Blueberry Dream” Foto via Flexa

Na Heleen komt Victoria naar voren in een met 6.000 kever ‘ruggen’ bekleedde jurk van Dennis Diem. De extravagante jurk staat haar voortreffelijk en vertegenwoordigd haar keuze voor kleur. Smaragdgroen is altijd al haar favoriete kleur geweest, vertelt Victoria. Dat de betreffende kleur ‘Victoria Green’ heet in de chemie, zorgde dat ze er op geen enkele manier meer omheen kon. Haar tweede favoriete kleur – en dat begrijp ik als ‘blauw-fan’ – is indigoblauw. Die kleuren tezamen zorgen bij haar voor een spannende combinatie die je in het totaal plaatje van de collectie terugziet. Een collectie waar ook ik me zeker in kan vinden, en op de eerste plaats staat mocht ik ooit van blauw afstappen (waar ik de kans niet zo groot van inschat, maar mensen veranderen…).

Flexa-Creations-Victoria1
Flexa-Creations-Victoria2

Foto via Flexa

Flexa-Creations-insta1
Flexa-Creations-insta3

Na de sprekers en heerlijke lunch vervolg ik me samen met enkele bloggers naar boven waar ik aan de slag ga met mijn kleurenpalet met als titel “Dit ben ik”. Overigens een niet al te verrassende kleurensamenstelling – blauw – gebaseerd op mijn antieke vaasje. Wel leuk om weer lekker te scheuren in magazines! In tegenstelling tot mijn medebloggers ben ik in het dagelijks leven niet vaak bezig met moodboards maken. En waar het bij mij blauw is, matcht met mijn outfit, heeft mijn overbuurvrouw ook een palet geïnspireerd op de kleuren van haar kleding, en rechts van mij idem.

Flexa-Creations-ditbenik

Wie ik ben? Dit dus… blauw, blauw en nog eens blauw!

Na het bewonderen van mijn kleurenpalet, worden de groepen gewisseld en besluit ik om de Color Reader van Flexa uit te proberen. Na 2 keuzes van kleding en daarbij behorende ‘houding’ neem ik plaats op de stip (nee het is geen Idols) om vervolgens de kamer ‘ingekleurd’ te zien worden. Wat ik niet had gedacht was de rode kleur op de muren uit het thema “Intense Helderheid” met als hoofdkleur ‘Vibrant Red’ – een kleur die ik prima vind bovenop mijn hoofd, maar op de muren van mijn woonkamer niet kan inbeelden… Overigens wel uitgesproken en extravagant, maar misschien toch een stap te ver? Maar zeker verrassend en daar hou ik wel van. Kleuren uit Intense Helderheid die ik wel waardeer zijn; Dazzling Night, Industrial Grey en metallic Moondust Memory.

Flexa-Creations-eenvoud-helderheid

Eindeloze Eenvoud & Intense Helderheid // foto via Flexa

En na een gezellig drankje en babbeltje reis ik als een moderne romanticus terug naar Rotterdam met inspiratie, een mooie goodiebag van Flexa en 2 blikken “Blueberry Dream”. De kleur die mijn hal, en waarschijnlijk ook als vlak in de woonkamer, gaan verpersoonlijken.

Flexa-Creations-BlueberryDream

Dankjewel team Flexa, Meet the Blogger, medebloggers en Victoria voor deze inspirerende en bovenal kleurrijke dag!

Flexa-Creations-masterselfie

#Masterselfie met en door Victoria Koblenko

Hou mijn blog in de gaten voor #WatMijnMurenVertellen over mij 😉

Benieuwd naar de nieuwe collectie van Flexa Creations? Bezoek Flexa of zoek naar #WatMijnMurenVertellen.
De Flexa Pop Up shop blijft open tot 26 juli… kortom mocht je in Amsterdam zijn, breng zeker een bezoekje! Eenvoudig te combineren met het Stedelijk Museum (om de hoek).

Fijne en kleurrijke dag vrienden en lezers!

For my English readers:

Tuesday I attended the Flexa Blogger Event organized by Meet the Blogger in Amsterdam. The Pop Up store “Flexa Creations House of Colours” is completely painted with the new colours of the Dutch paint brand Flexa. The colour experts of Flexa enriched their collection with 4 new themes: Intense Brightness, Simple Sophistication, Classical Luxury and Contemporary Romance. Also Dutch actrice, fashion icon and ‘chameleon’ Victoria Koblenko spoke on her own collection called “Passion is my style”. A colour palette I adore and is set on top of my list if I ever say goodbye to blue (what I think is very uncommon, but you’ll never know).

Back at the colour I really adore and also used for my little “This is Me” mood board: Blueberry Dream. Although I don’t ‘label’ myself as a Modern Romantic, the colour ‘Blueberry Dream” is exactly the colour I was looking for to repaint my hallway! An inspiring day as you can tell, filled with inspirational speakers, color experts, fellow bloggers and lots of paint. After receiving a goodie bag and two cans of ‘Blueberry Dream’ I took my journey back home, imagining the new colour on my walls 🙂 It was an inspirational day. Follow the blog for the updates on my redecoration with Flexa Creations!

Have a colourful day all!

Fotografie: Johan Hazenbroek