Dinsdag bezocht ik de vtwonen & design beurs voor een trendlezing van Flexa over de kleur van 2017 en het overkoepelende thema. Tot een bepaalde kleur komen gebeurt niet zomaar, daar worden verschillende designers en professors voor geraadpleegd die allen iets met kleur hebben en op sociaal en economisch vlak trends spotten. Dit liet ik eerder al weten in mijn blog over de kleur van 2017 en deze trendlezing was eigenlijk een verlengstuk daarvan.

Heleen van Gent deelde de totstandkoming van Denim Drift, aan de hand van verschillende thema’s. Thema’s die ik eerder ook aanhaalde; new romanticism, shared individualism, the working home en considered luxury. Ik ben nog steeds zo’n waarom-kind en was dan ook erg blij met de extra onderzoeken die gedeeld werden #nerd 😉

flexa-vtwdb-2016-trendlezing

Ook deelde ze leuke weetjes, zoals: 60% van de wereldbevolking kiest blauw als zijn/haar favoriete kleur. Dat vind ik best een flink aantal en daar voelde ik me iets minder ‘mr. Blue’ door – maar dat mocht de pret niet drukken. Dit jaar is Denim Drift, de kleur van het jaar, onderdeel van alle 4 thema’s. Interessant hoe deze alledaagse kleur zo steeds weer een nieuwe tint krijgt die past bij een moment en sfeer.

Dé kleurrijke Flexa stand

flexa-vtwdb-2016-5

Wat een ontzettend tof idee om alle Flexa kleurtesters op deze manier te decoreren! Het gaf me een beetje een Paul Smith vibe en medeblogger Yzette van SOYZ refereerde naar het Histor 101 kastje van medeblogger Patrick van The Interiorator 🙂 – inspiratie is werkelijk overal!

flexa-vtwdb-2016-2

We worden bijna verplicht om te gaan genieten met deze alledaagse kleur en bijpassende thema’s die een soort bohemische hippie sfeer neerzetten

Het effect van Denim Drift

flexa-vtwdb-2016-3

Het effect van verf werd dit keer extra benadrukt door een before & after toe te voegen op een speelse manier. Kijk zo laat je zien wat kleur met een ruimte doet!
(PS: sorry voor de foto mevrouw, maar uw lichtblauwe blouse kleurt zo mooi bij de muur 🙂 )

Verf kan je eenvoudig als deco element gebruiken in je interieur om persoonlijkheid toe te voegen

flexa-vtwdb-2016-4

Souraya van Binti Home creëerde haar persoonlijke stijlhoekje in de Flexa stand met Denim Drift. Een stijl die ik herken uit duizenden door de persoonlijke foto’s en het gebruik van haar decoratieve signatuur. Prachtig hoe het Denim Drift blauwe lijstje net boven de jeanskleurige baan uit komt!

flexa-vtwdb-2016-1
Elk jaar kijk ik mijn ogen weer uit op de Flexa stand en zo ook dit jaar! Dankjewel Heleen & Odet voor de kleurinspiratie en voor de toffe trendlezing uiteraard!

Ga je nog de vt wonen & design beurs bezoeken komende dagen? Bezoek de Flexastand (12-005) en laat je inspireren door de kleur van 2017 (en raadt de kleur van 2018!).

© Fotografie Johan Hazenbroek, label1114