Mijn bloggerhart gaat sneller kloppen bij designnieuws van IKEA. Niet alleen omdat het zo lekker betaalbaar is, maar ook omdat de producten steeds veelzijdiger worden. In deze blog deel ik slechts één nieuwe serie uit de nieuwe voorjaarscollectie die vanaf februari verkrijgbaar is. Maak kennis met FJÄLLBO!

Toen ik mijn mail opende zag ik een nieuw persbericht van IKEA met ‘voorjaarscollectie’ als onderwerp. Nou geloof me, die e-mail was binnen enkele seconden open. Mijn oog viel meteen op deze stoere serie met industriële accenten!

Een industrieel interieur uit Zweden

Deze prachtige nieuwe serie van IKEA is stoer in een minimalistische uitvoering! Industrieel associeer ik normaliter met staal, zichtbaar gebruikt (zoals mijn lockerkast) en ruige materialen. Maar IKEA zou IKEA niet zijn zonder Zweedse uitvoering, en daarmee doel ik op eenvoud. Daarom is de FJÄLLBO serie uitgevoerd in een combinatie van gitzwart metaal en warm hout van FSC-gecertificeerde naaldbomen! Duurzaam en simplistisch, maar wel met genoeg detail voor die industriële look-and-feel.

FJALLBO-bureau

Stoer en veelzijdig

De FJÄLLBO serie bestaat uit stellingkasten, een laptoptafel en een tv-meubel. Ik ben ook wederom onder de indruk van de prachtige styling en fotografie die deze nieuwe serie presenteren. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de stellingkast! Vooral omdat de kleurcombinatie tof is en de constructie er eenvoudig uitziet. Als verfliefhebber zie ik dan meteen mogelijkheden om het geheel ooit te spuiten in een andere kleur. Maar ook de details van de hoekjes met schroeven en het warme hout zorgen voor dat industriële gevoel.

FJALLBO-stellingkast-1

Word jij ook zo blij van deze nieuwe producten? Vanaf februari 2017 is de FJÄLLBO serie verkrijgbaar bij IKEA! Welk meubel kies jij? De stellingkast, het tv-meubel of de laptoptafel?

© Fotografie via IKEA