Jup, ik heb letterlijk de woonkamer gespiegeld. Uiteraard met hulp van mijn sterke vriend, want alleen zo’n bank verschuiven is niet zo handig als ik een krasvrije vloer wil behouden. Enfin, het  idee is oorspronkelijk van Jeroen om de bank tegen de andere muur te zetten. Dit met oog op de nieuwe bank die iets meer ruimte nodig heeft dan mijn huidige bank. Er zijn behoorlijk wat gedachten over gegaan maar zoals het nu staat, is eigenlijk alleen maar beter!

In mijn huidige zoektocht naar een nieuwe bank had ik mijn zinnen inmiddels op een hoekbank gezet, maar… mijn budget was toch behoorlijk overschreden en dat was niet de bedoeling. Toen ik dé leren ruwe 2,5 zitbank spotte voor een prikkie, heb ik mijn gedachten weer de compleet andere kant omgegooid. Door voor de 2,5 zits bank te gaan in het leer bespaar ik geld én heb ik de bank in mijn huis waar ik al een tijd lang mijn ogen op heb! Win-win, dacht ik zo!

Flip – Flop! Voor en na

woonkamer-magnesium-muurverf-indigo-label1114

label-1114-woonkamerFlip-01

Het enige minpuntje

Er is inderdaad 1 minpuntje aan deze opstelling: de toffe prints die ik kocht bij Desenio kunnen niet meer opgehangen worden. Nouja, niet direct. Daar hangt namelijk geen schilderijrails. Tevens vind ik de prints op het eerste gezicht niet lekker uitkomen tegen de Full Indigo muur. Dat ik nieuwe ideeën heb voor de muur is natuurlijk geen verrassing… 😉 Toen ik de nieuwe kleurthema’s van de kleur van 2018 spotte, was ik op slag verliefd. En op de vtwonen & designbeurs klopte dat gevoel helemaal! Maar goed, dat is een ander project.

label-1114-woonkamerFlip-02

Leuker uitzicht

Zoals je ziet heb ik een flinke raampartij, met uitzicht op de trein en het oude Hofplein Station. Gek genoeg lijkt die raampartij alleen maar groter geworden doordat de bank niet meer voor mijn rechtse deur staat. Echt bizar hoe zo’n kleine aanpassing, zo’n groot verschil kan maken! Doordat mijn bank nu voor de andere muur staat heb ik ook nog eens leuker uitzicht. Voorheen zag ik de honden rennen op het hondenuitlaatveld. Speels, dat zeker, maar nu kijk ik op het terras van FG Food Labs is toch vele malen levendiger. En ook heel gek: voorheen zag je de trein ‘op je afkomen’, en nu rijdt ‘ie voorbij – wat optisch ook rustiger is. Alleen maar beter dus!

label-1114-woonkamerFlip-04

De bank komt lekker uit voor de donkere muur. Meestal geldt ook de regel, dat hebben ze mij ooit verteld, dat de muur achter je bank een donkere kleur ‘mag’ hebben. Bij mij was het voorheen anders. Nu heb je toch een ietwat meer duidelijke afscheiding. Het plantenhoekje heb ik behouden waardoor je nu in de hoek wat meer ‘jungle’ naast je heb. Ik houd ervan!

Urban Jungle in balans

Ook zijn er meer planten naar de overkant verhuist. Voorheen was het enkel het lantaarnplantje op de locker – en natuurlijk de prints. Nu is ook Ollie onderdeel van de tv muur, gezellig naast de botanische print. Ook de Sanseveria heeft haar plaats weer naast het tv-meubel gevonden, gepaard met mijn blauwe vaas en een ingelijste behangprint van Graham & Brown die ik kocht op de vtwonen & designbeurs. Wel is het nog een donker hoekje, dus het wordt nog zoeken naar passende verlichting (misschien een tafellamp?).

label-1114-woonkamerFlip-05

label-1114-woonkamerFlip-07

Het is wel even wennen om weer een groot zwart vlak, a.k.a. de tv, voor een lichte muur te hebben, maar als dat het enige is. Ook komt de lockerkast meer als los element naar voren.

Al met al een enorme fijne verandering! Ik merkte gisteravond zoveel vreugde door het flippen. Het oogt ruimer, knusser en het lijkt erop dat alles veel beter uitkomt.

Fotografie © Johan Hazenbroek, label eleven fourteen