Afgelopen weekend keken we the Equalizer 2, waarin Denzel Washington achter de boekenkast in zijn slaapkamer een geheime ruimte heeft met waardevolle spullen. Een geheime ruimte! Ik tikte meteen Jeroen aan met de woorden: ‘dat wil ik in ons nieuwe huis!’. Dit is overigens niet de eerste keer dat ik stuiterend op de bank zit van het idee. Ik bewaar al een tijdje geheime opberg ideeĆ«n en doorgangen op mijn Pinterest. Hoog tijd om er een blog aan te wijden!

Al van kinds af aan ben ik weg van geheime ruimtes. Mijn grootste favoriet blijft nog altijd een geheime doorgang zoals ik hierboven al omschreef: achter de boekenast. Over het algemeen lees ik weinig boeken, dus dat zou ongeloofwaardig zijn in mijn eigen appartement, maar gelukkig is Jeroen wel echt een boekenwurm. Daarbij hoeven er natuurlijk geen boeken in de boekenkast en voldoen planten ook, kortom: probleem opgelost.

Maar er zijn natuurlijk meer handige en bovenal geheime manieren om spullen op te bergen, ik deel mijn favorieten met je!

Boekenkasten met geheime doorgang

Met stipt op 1 mijn favoriet. In films en series zijn er een tal van manieren om de boekenast te openen. De boekenhendel is mijn favoriet, maar misschien iets minder makkelijk te maken. Hoewel, ik heb inmiddels een escaperoom-bouwer in mijn netwerk, dus wie weet šŸ˜‰ Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een soort druk-mechanisme of ervoor zorgen dat de deur zo zwaar is, dat ‘ie niet makkelijk open kan draaien. Wel heel essentieel is een blinde scharnier, zodat je niet ziet dat de boekenkast ook werkelijk een doorgang is.

“Een thuiskantoor achter een geheime doorgang maakt de maandelijkse administratie nĆ©t een beetje spannender…”

Waar leidt de doorgang heen? Natuurlijk heb ik een beetje research gedaan naar geheime doorgangen achter boekenkasten (#nerd) en vond ik vooral doorgangen naar: mancaves, slaapkamers en werkplekken. Heel Bruce Wayne als je het mij vraagt. Ik zou denk ook voor de geheime werkplek gaan, zodat je je maandelijkse administratie net een beetje spannender maakt.

Verborgen deuren

Een boekenkast is niet de enige geheime doorgang. Er bestaan een tal van mogelijkheden om een geheime deur te verwerken in je interieur. House of Cards of Designated Survivor gekeken? The Oval Office heeft geĆÆntegreerde deuren waardoor de president eenvoudig kan ontsnappen. De meest eenvoudige vorm van geheime deuren is het behangen van de deur! Makkelijker kan niet. Door de deur mee te behangen en te kiezen voor greeploos, maak je de deur eigenlijk onzichtbaar. Natuurlijk heb je hier wel een blinde deur voor nodig, oftewel zonder kozijn.

Naast de verborgen deuren en doorgangen door behang, kan je ook kiezen voor een XL spiegel of XL lijst.Ā Overigens hoef je niet een hele kamer erachter de verbergen, een bar voldoet ook. Stay classy!

 

Klassieke lambrisering

Naast kamers achter geheime doorgangen is de klassieke lambrisering mijn favoriet! Hier kan ik oprecht zeggen: “heb ik thuis ook“. In mijn hal had ik een lelijke verwarming hangen die ik nooit van plan ben om aan te zetten. Samen met mijn pa en een DIY van 101 woonideeĆ«n maakte ik er een schoenenkast van. Handig en stijlvol. De voorbeelden hieronder zijn wel echt next level afwerking, maar goed: verschil (en budget) moet er zijn! De ideale plekken om je whisky te verstoppen uit het zicht of misschien wel heel functioneel: je servies.

 

Er zijn veel manieren om geheime ruimtes en doorgangen in je huis te creĆ«eren. Denk bijvoorbeeld aan een blinde deur in de keuken die naar de bijkeuken of voorraadkast leidt of misschien zelfs een complete verborgen keuken. Je kan het ook heel klein en behapbaar maken door te kiezen voor fotolijsten of een canvas met print die je alarmsysteem, kluis of sleutels verbergen. Met een flinke portie creativiteit en zo’n beetje alle 007-films kom je al een heel eind! Ik kan niet wachten om thuis een geheime doorgang te realiseren. En als dat eenmaal gelukt is dan deel ik dat natuurlijk met je!

 

Credits
tweeluiken Ā© Pinterest | headerfoto Ā© The Stylish Man