Man, wat ben ik een gelukkig mens met mijn nieuwe keuken! Stoer en sjiek door een nieuwe kleur, het is zo simpel. Op de valreep kwam ik er nog net aan toe om mijn keuken van een nieuw likje verf te voorzien! Ja, je leest het goed: deze toffe keuken kwam tot stand door verf — en hier en daar wat gevloek.

Tsja; twee linkerhanden! Maar… het is gelukt! Samen met vriendlief notabene 🙂

Kleine terugblik naar het vorige keukenproject

Het is niet de eerste metamorfose van mijn keuken. In 2016 deelde ik de eerste grote verbouwing van mijn keuken, waarbij ik de bovenkastjes verwijderde, de muur betegelde (lees: liet betegelen) en het vanille plaatsmaakte voor betongrijs. Maar op de een of andere manier was ik het lichtgrijs beu, waren er in twee jaar tijd al behoorlijk wat gebruikerssporen te zien en zocht ik iets nieuws (verrassing!).

Verfexpert in wording

Inmiddels heb ik aardig wat verfkennis opgedaan, maar daarvoor schakelde ik eerst de experts in. Ik contacteerde AkzoNobel voor de gelamineerde beuken elementen van mijn keuken. Ik had namelijk de keukenkastjes vorig jaar wel met een kunststof primer gedaan, maar voor de grote wandplaat in de keuken was ik wat huiverig. Gelukkig kreeg ik gedetailleerd antwoord! Met de Flexa Universele grondverf kon ik uit de voeten. Deze is enorm handig voor lastige ondergronden én op waterbasis #BeterMilieuBegintBijJezelf.

Ook werd schuren met korrelgrofte P220 – P280 geadviseerd en qua afwerking Flexa Expert Houtlak zijdeglans, die gelukkig in de kleur 100% grind gemengd kon worden! En zo gingen we aan de slag! Uiteraard met eerst een bezoekje aan de bouwmarkt voor de nodige rollers, schuurpapier en roerstokjes. Eenmaal thuis ben ik begonnen met het afplakken en ging Jeroen aan de slag met het schuren. Daarna hebben we alles in de grondverf gezet en dit laten drogen tot de volgende dag.

“Toen de gehele keuken in de grondverf zat, heb ik nog even getwijfeld. Dat witte stond namelijk ook best fris!”

100% stoer en chique

De kleur had ik enkele maanden geleden al gekozen. Ik had namelijk 100% grind in gedachte én staalblauw. Beide kleuren had ik met Photoshop al op een foto van de keuken toegepast en van 100% grind werd ik meer enthousiast dan van blauw. Ik hoop dat je, als je me al een tijdje volgt en mij identificeert met blauw, niet flauwgevallen bent! Ik kies namelijk steeds vaker voor “nieuwe” kleuren in het interieur. Gelukkig is er nog zat blauw in mijn huis en lijkt deze licht-zwarte of donkergrijze kleur ook blauwe pigmenten te hebben!

“Ook de planken en grote plint zijn geschilderd in 100% grind. Dit zorgt voor een geheel!”

De blauwe mokken zorgen voor een beetje extra kleur!

Zoek de verschillen! 
Vergelijk bovenstaand plaatje met de laatste foto van mijn blog over de keukenverbouwing in 2016.

 

Trotse eigenaar van een nieuwe werkplek

Ik heb de afgelopen dagen Jeroen overspoeld met bedankjes want zonder zijn hulp was het niet gelukt! We hebben elkaar ook beter leren kennen 😉 Ook de handgreepjes komen tot hun recht met deze nieuwe kleur! De greepjes zijn inmiddels al 10 jaar oud en eigenlijk best tijdloos. Ik was er zelf niet zo van gecharmeerd, maar Jeroen liet al weten voor het verven dat het prachtig zou staan. Gelijk heeft ‘ie. De greepjes zorgen voor een sjiek detail.

De keuken is tevens mijn werkplek. Ik werk eigenlijk alleen maar aan mijn eettafel sinds ik geen laptop meer heb. Het voelt heerlijk om aan de eettafel te werken met voldoende ruimte om me heen voor moodboards, materialen en kleurstalen. Maar ook om mijn klanten te ontvangen. Zondag werkte ik nog de laatste factuurtjes voor het nieuwe jaar weg en genoot ik al van mijn nieuwe werkplek. Natuurlijk heb ik dat heugelijke feit vastgelegd!

 

– LOVE –
Johan

Fotografie © Johan Hazenbroek