Na maanden kocht ik weer eens de vtwonen. Het blad waar ik eens op geabonneerd was en dus maandelijks op de mat kreeg. Een fijn blad, dat blijkt nog steeds! Zo werd ik razend enthousiast van deze serie beelden waar ‘stylen met bankjes en tafeltjes’ de boventoon voert.

Ondanks dat mijn appartement flink blauw is, word ik zo blij van het grauwe karakter van deze beelden. Je zou denken: “grauw klinkt niet positief”… In tegendeel, de kleurencombinaties zorgen voor een verrassend warme touch. Mocht je al langer mijn blog lezen (hello again!) dan weet je dat ik nog steeds droom van die oude fabriek als woonhuis waar de muren en vloer onbewerkt zijn (zoals in deze beelden) het plafond hoog is en de ruimte industrieel oogt.

VT Wonen

Ik heb nog even getwijfeld of ik de SINNERLIG salontafel zou kopen voor achter mijn bank, maar dan maak ik mijn kamer optisch kleiner. Wel doet ‘ie het heel goed hier aan de muur zoals je ziet! Het contrast van kurk met de rauwe betonnen muur is echt een traktatie voor je netvlies, vind je niet?! En dan de juiste proportie woondeco… Fietje, je hebt het weer geniaal gestyld!

VT Wonen

Ook het bovenstaande plaatje tovert een glimlach op mijn gezicht. De compositie is zó inspirerend! Ik kan het bijna niet in woorden uitdrukken. De antieke lijst die een grafisch effect creëert met de landkaart erachter en het ongeveer in het midden en de koperen lamp ervoor. En de gouden bijzettafeltjes van Pols Potten ervoor die een extra laag toevoegen van warme metalen.

Man, wat word ik blij van deze grauwe warme beelden! Wat jij?

© vtwonen / styling door Fietje Bruijn / fotografie door Alexander van Berge