De eerste stappen voor de nieuwe hal zijn gemaakt! Soms heeft een idee veel tijd nodig en moet je het opdelen in kleine stapjes. Gelukkig heb ik handige handen om mij heen gehad om de mini galerie werkelijkheid te maken en die deel ik dan ook graag met je!

Ook dit jaar staan er weer enkele interieurplannen op de agenda en plan #2 is eerder aan de beurt dan #1. Mede omdat het een klus is die je eenvoudig in kleine stappen opdeelt. Twee delen om precies te zijn, die beide in nog geen half uurtje zijn gefixt. Het verven heb ik uiteraard zelf uitgevoerd, maar dat komt later. Eerst de totstandkoming van de mini galerie.

Flexibel hangen

Ik wilde al een tijdje iets aan de muur boven mijn diy schoenenkast maar wist niet goed hoe ik het flexibel kon houden, aangezien ik nogal veranderlijk ben 😉 Toen bedacht ik me de gordijnrails in mijn woonkamer waar ik eerder schilderijen had hangen, alleen vond ik wel dat het een upgrade kon gebruiken. Zodoende ben ik voor een schilderij ophangsysteem gegaan, die zijn tenslotte gemaakt voor schilderijen en bieden meer mogelijkheden mocht ik ooit iets anders willen in de toekomst.

hal-of-fame-1114-01

Kortom, van de week heb ik een van de handige handen om me heen gevraagd enkele gaten te boren in de muur, want daar begin ik liever niet aan. Mijn pa, die al jaren mijn ideeën werkelijkheid maakt vertrouw ik daar volledig in. Ook het ophangsysteem was binnen enkele klikken geplaatst – super handig aan de muur ipv aan het plafond! De lijsten lijken bijna ‘onzichtbaar’ aan de muur te hangen en kunnen verhangen worden als ik daar behoefte aan heb. Functioneel design, daar houd ik van!

hal-of-fame-1114-03

Wat een plaatje(s) !

Voor de foto’s ben ik mijn archief ingedoken. Het kostte wat tijd, maar gelukkig vond ik twee foto’s die ik sowieso heb ingelijst. Een shoot die ik deed voor een vriendin die destijds mode studeerde aan de Kunstacademie. Ik schoot deze foto op het van Brienenoordeiland in Rotterdam; een plek die me blijft inspireren. Ik ben graag omgeven aan water en zeker aan de IJssel waar ik ben opgegroeid. De dromerige blik van het model past ook enorm bij me, dagdromen is naast fotografie een van mijn hobbies.

hal-of-fame-1114-04

De andere foto is de Manhattanbrug die ik schoot tijdens een stedentrip New York. Ik denk graag terug naar de tijd dat ik wandelde door Greenwich Village, Soho, Coney Island en een bezoek bracht aan kunstexposities in garages en andere inspiratie spots. Naast dat de brug blauw is, weet ik niet meer waarom ik brug heb vastgelegd en ook dat vind ik wel weer bijzonder!

hal-of-fame-1114-06

Lijstje 3 is nog leeg. Maar dat kost nog wat extra tijd in het archief en geloof me: die is groot! Ik fotografeer inmiddels niet zo frequent meer als vroeger. Ook twijfel ik nog of ik de foto’s in zwartwit laat printen. Ze zijn nu uit mijn fotoprinter komen rollen, puur ter gewenning. Maar de juiste foto voor deze lijst ga ik nog even goed zoeken, want die zie ik zodra ik mijn slaapkamer uitloop. Wat wil ik zien als ik net wakker ben? 😉

Een Blueberry Dream touch

Inmiddels hangt het geheel 3 dagen en ben ik erg tevreden. Het systeem is stylish, de foto’s inspireren me en maken mijn hal nog meer eigen! PS: de decoratie op het schoenenkastje heb ik gisteren in Blueberry Dream (Flexa) geverfd. Door dezelfde kleur als het kastje door te voeren ontstaat er een monochroom en rustig geheel waardoor de schilderijen de aandacht krijgen, en de hal niet kaal oogt. Toch wel fijn dat verven me altijd goed af gaat!

hal-of-fame-1114-07

 

© Fotografie Johan Hazenbroek, label1114