Fans van Scandinavisch design kunnen hun geluk niet op! Het Deense merk HAY opent deze week haar deuren in Amsterdam. Label1114 is fan en ik kan niet wachten om een bezoek te brengen aan deze wonderlijke wereld van Deens design. Vooral het snijvlak tussen architectuur en mode vind ik persoonlijk interessant en inspirerend! Uiteraard – als Scandinavisch design -addict – heb ook ik een verlanglijstje met favoriete HAY meubels en woonaccessoires. Nieuwe collecties en oude collecties ontmoeten elkaar in het minimalistische moodboard van een aantal tinten GRAY HAY…

HAY’s missie is om Deens meubeldesign uit de jaren ’50 en ’60 in een eigentijdse context terug te brengen en dat doen ze met bekende designers waaronder de Dutch Designers Scholten en Baijings. HAY is inmiddels 10 jaar en pas na de eerste 5 jaar kwam oprichter Rolf Hay achter het DNA van zijn merk.

Mijn HAY Favorites vind je hieronder. Fijne maandag!

HAY_collageBlue

HAY_AboutAChairWit

About A Chair
De simplicity, afgewerkte houten poten en subtiele vorm. Deze eenvoud waardeer ik!
(bovendien zitten ze erg lekker…)

HAY_DotCushionSteelcut

DOT kussen 
Eenvoudig en stevig kussen. Ook de ‘SteelCut’ textiel structuur valt bij ons in de smaak. HAY weet fans iedere keer weer te verrassen met de kleurcombinaties.

“Een product is succesvol wanneer veel mensen van een product gaan houden. Gefocust op esthetiek en comfort. Mensen willen tegenwoordig allemaal uniek en speciaal zijn maar daardoor is iedereen gelijk. Producten moeten makkelijk en simpel zijn. Er moet een bepaalde logica aan vast zitten.” – Rolf Hay

HAY_DLM

DLM bijzettafel
Bijzetten is wel erg letterlijk genomen en maakt dit meubel bijzonder functioneel. Eenvoudig te verplaatsen en in diverse kleuren te verkrijgen. Mijn favoriet blijft: DLM Black.

HAY_ScholtenBaijings

Scholten & Baijings for HAY
De touch van Scholten en Baijings is herkenbaar in de textiel collectie die zij creerden voor HAY. De kleurcombinaties en natuurlijk de gradiënt/ verloop die tevens nu de trend is onder de noemer ‘Dip Dye’. Onze favoriet: het dekbedovertrek hieronder

HAY_ColorBlockYellowScholtenBaijings

LABEL1114FAVHAY

Mijn versie van 50 tinten grijs. Deze collage zorgt voor een samenspel tussen al mijn favorieten uit de nieuwe en oude collecties van HAY. Ik ben momenteel erg gecharmeerd van grijs omdat het voor de komende ‘wintermaanden’, net iets warmer oogt dan zwart en wit.

Als het goed is wordt deze maand een nieuwe collectie gelanceerd in samenwerking met ontwerper Sebastian Wrong. De collectie ‘Wrong for HAY’ bestaat uit 25 nieuwe producten waaronder de eerste verlichtingsontwerpen voor HAY! Wij kijken er naar uit en delen onze bevindingen later met jullie.

HAY store Amsterdam
Spuistraat 281abc
1012 VR Amsterdam
020 6123292

Meer informatie op: hay-amsterdam.com