Dinsdag werd de kleur van 2018 bekend gemaakt door AkzoNobel. Als kleurenthousiast en Flexa-fan kreeg ik dit uiteraard ook in mijn postvak. De vrolijke PR-dame van Flexa liet al weten dat het geen blauw is geworden, want ‘dat is zo 2017 ;-)’. Dit jaar is inderdaad het grijsblauwe Denim Drift de kleur van het jaar.

De kleur van 2018 is… *tromgeroffel* Heart Wood. Een volwassen grijsroze kleur die warm oogt en zich prima laat combineren met de grijsblauwe kleur van dit jaar door de grijstinten, maar ook lekker oogt met warme kleuren en koude kleuren. Een kleur die toepasbaar is in werkelijk elke ruimte van je huis. Van warme tinten in de keuken, tot koele tinten in je woon- en slaapkamer.

Een warme thuishaven

Het thema voor dit jaar luidt: a welcome home. Een veilige haven waar je je lekker kan terugtrekken van de impulsrijke buitenwereld.

CF18_Consumer_Inviting_Slough_Bedroom3_HigRes

CF18_press_Heart Wood_COYpalette_Sassenheim-3057

“Het leven gaat steeds sneller, het is hoog tijd om op de ‘Pauze-knop’ te drukken. Ons huis moet een plek zijn waar we de ‘ruis’ buiten kunnen sluiten. Waar we aandacht kunnen besteden aan wat écht belangrijk is en waar we ons opnieuw opladen. Kleur kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van die balans”.

Aldus Flexa kleurexpert Heleen van Gent. “Met deze grijsroze kleur en de bijbehorende paletten kun je het perfecte warme huis vormgeven dat je unieke persoonlijkheid weerspiegelt en een veilige en geborgen sfeer creëert”. Dat dus! Ik vind het altijd bijzonder hoe kleur door de echte experts wordt omschreven en kan me daar volledig in vinden.

CF18_Consumer_Inviting_Rye_Kitchen2_HighRes

Ondanks dat roze niet de kleur is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, vind ik het idee van warm natuurlijk hout en de aaibaarheid van zacht leer die deze kleur omschrijven wel ontzettend sprekend.

CF18_press_Heart Wood_COYpalette_Akzo_CF_18_Capture0243

Kleurpaletten waar ik blij van word

Zoals ieder jaar ondersteunt AkzoNobel de kleur van het jaar met enkele speciaal ontworpen kleurpaletten die bestaan uit kleuren die makkelijk te combineren zijn in elke woonstijl. Gelukkig zitten er voor mij ook dit jaar weer blauwen in! Maar ook mooie groentinten. Dit jaar zijn het 3 kleurpaletten: the comforting home, the inviting home en the playful home.

Nieuw dit jaar is de Your ColourFuture- test die bij mij uitwijst dat ik behoorlijk zorgeloos ben en het kleurenpalet ’the playful home’ bij mij past. Met als uitleg:

“Thuis is de plek waar je creatief bezig bent, met vrienden ontspant en de toekomst uitstippelt. Je vindt het fijn om veel licht binnen te laten, om de deuren open te zetten om natuurlijke schakeringen groen in huis te halen, samen met rustgevende blauwe en roomgele tinten. Je geniet van de mogelijkheden die nieuwe technologie je biedt om in contact te komen met anderen – vooral met je vele familieleden.”

The Playful Home

CF18_press_Playful_Utrecht5300new

[one_half]CF18_press_Playful_Amsterdam_Blankenveld-2335[/one_half][one_half_last]CF18_press_Playful_Utrecht-884[/one_half_last]

Binnen dit palet zou ik toch het meest neigen naar de diepgroene kleur die warm oogt en mooi combineert met mijn urban jungle.

[one_half]CF18_press_Playful_Utrecht-846[/one_half][one_half_last]CF18_press_Playful_Utrecht5327bis[/one_half_last]

Persoonlijk kan ik het kleurenpalet van ’the playful home’ waarderen, maar gaat mijn voorkeur uit naar de blauw- en groentinten van ’the inviting home’. De combinatie van het lichtblauw met stroken Heart Wood zorgen voor een zacht contrast.

The inviting home

CF18_press_Inviting_Utrecht-938

[one_half]CF18_press_Inviting_Utrecht-1014[/one_half][one_half_last]CF18_press_Inviting_Utrecht-609[/one_half_last]

De Monsteraplanten prachtig uit tegen de diepe kleur op de muur! Ik ben in ieder geval reuze benieuwd naar de bovenste kleur!

CF18_press_Inviting_Utrecht_Eugeen-100

The Inviting home staat voor een palet die “een onderkomen kan zijn om samen in weg te kruipen, een warm nest om in op te groeien of een logeerplek waar je mooie herinneringen aan overhoudt. Comfort en gemak staan voorop in ‘The Inviting Home’. Het palet is ideaal voor mensen die zich willen omringen met wat belangrijk voor hen is. Koele tinten blauw zorgen voor een heldere kijk op het leven en vriendelijke natureltinten en zeegroen ondersteunen de behoefte aan verbinding“. Kort samengevat: een plek voor Netflix & chill en heel veel planten!

Ik ben ontzettend benieuwd naar alle kleuren en kan niet wachten om ze van dichtbij te bekijken. Wie weet is een van de kleuren een nieuwe kleur voor mijn eigen huis. Wat vind jij eigenlijk van de kleur van 2018?
© Fotografie Flexa