Toen ik begon met bloggen, zo’n 4 jaar geleden, deelde ik mijn huis nog met weinig planten. Mijn ‘jongenskamer’ thuis telde enkele cactussen (toen al mega hipster!) en een grote Yucca. Mijn appartement telde wel wat groen maar voornamelijk in de vorm van bloemen. Inmiddels is dat wel anders en woon ik er samen met mijn groene familie waar ik dolblij van wordt! Dus ik dacht, die blijheid deel ik met je! Aandacht voor het meest kwetsbare plantje in huis: Ceropegia Woodii, ook wel het Chinese lantarenplantje.

label1114-chinees-lantarenplantje-02

In het boutique hotel van Karwei op de vtwonen & designbeurs van 2016 spotte ik het plantje voor het eerst in een boekenkast. Ik wist meteen dat ik die wilde hebben en begon de zoektocht. Ik had het zelfs gevraagd aan mijn favoriete bloemist of hij zijn ogen kon open houden. Uiteindelijk vond ik het plantje met een spontaan bezoek aan Daily Poetry in ‘s-Hertogenbosch. Ze stond tussen cactussen en air plants en viel meteen op met haar zilvergrijze bladeren in de vorm van een hartje. Kassa!

label1114-chinees-lantarenplantje-04

Kwetsbaar en toch robuust

Eenmaal thuis had ik het plantje in een pot op mijn lockerkast gezet zodat de stengels de ruimte hebben om te groeien. En groeien dat ie doet! Maar ze kwam niet helemaal tot haar recht. Gelukkig had mijn vriend een goed idee en pakte een robuuste schaal om vervolgens het kleine potje in te zetten en de stengels te ‘draperen’ over de rand. Een prachtig contrast tussen kwetsbaar en robuust.

label1114-chinees-lantarenplantje-03

Een nieuw stekkie

Via Instagram kreeg ik de vraag voor een stekkie van het leuke plantje. Dat vind ik best een uitdaging want ik heb nooit eerder planten gestekt. Mijn planten groeien als kool en soms moet ik ze snoeien, maar stekken is er eigenlijk nooit van gekomen. Maar ik ga het gewoon proberen. Het schijnt heel eenvoudig te zijn om een Chinees lantarenplantje te stekken – gelukkig! Een stengel in potgrond zetten schijnt voldoende te zijn! Hopelijk werkt het niet verslavend… alhoewel, als ik anderen ook kan verblijden met mijn planten dan zorg ik wel voor uitbreiding! Wordt vervolgd!

Meer van mijn groene familie zien? Laatst zette ik een hangplant in de spotlights voor mijn diepblauwe muur. En ik schreef flink wat blogs over mijn groene familie voor Urban Jungle Bloggers!

 

Fotografie © Johan Hazenbroek