Gezien honden beter scoren dan een sloopfoto, besloot ik een van de foto’s die ik maakte van de blije Teckel van mijn ouders, Saartje, te gebruiken. Heerlijk om weer eens met mijn camera in de weer te zijn! Er werd ook behoorlijk wat werk verzet hoor…

Afgelopen weekend was het eerste sloopweekend. De vaders waren al van start gegaan doordeweeks (luxe!),dus het was niet de officiële start van het slopen.

Hoog plafond in de maak

De vaders vervolgden het sloopproces, want die waren inmiddels op het toilet gestuit die ook als fort kan dienen. De tegels van de muren van het toilet in de huidige bijkeuken zitten vast met cement. Aan twee kanten!

In amper een week hadden de vaders het plafond al uit de bijkeuken gesloopt waardoor de nok zichtbaar is en we meer dan blij zijn met de keuze om voor een semi hoog plafond te gaan. Sinds we onze huizenjacht begonnen, ga ik los op Pinterest voor mijn droomhuis. Ons droomhuis… want wat dat betreft ligt onze smaak op een lijn.

De huidige balken in de tuinkamer zijn puur decoraties zoals je ziet aan het plafond. De huidige hoogte van 3.20 m houden we overigens wel aan!

Helaas blijven de huidige balken niet zichtbaar. We gaan het dak goed isoleren en daarvoor worden de balken dichtgetimmerd. Decoratieve balken pasten helaas niet in het plaatje, daarbij is het niet geheel handig met spotjes die we in het plafond willen integreren.

Ondertussen baalde deze drukke Teckel als een stekker dat ze niet overal mee heen mocht…

Structuur in de chaos

Terwijl de vaders sloopten stond mams boven behang te schrappen in de logeerkamer. Tijdens onze Funda For Real dag stond ze al te popelen om ermee aan de slag te gaan 🙂 Deze kamer wordt straks de badkamer, en daar hebben we strak gestucte muren voor bedacht, dus het behangetje mocht eraf. Inmiddels is anderhalve logeerkamer behang-loos. Gooo mam!

Gezien dit huis niet gemaakt is van sloophout, maar kwalitatief tot in de puntjes is, besloten we zoveel mogelijk hout te bewaren. Daarom werd er een structuur bedacht om de balken, platen en overig hout te scheiden. En wie pakten dat op? Jup, Jeroen en ik! Heerlijk om structuur te brengen in de chaos van binnen. We haalden spijkers uit de platen en sleepten hout naar de diverse overkappingen. Een hele work-out! Nog voor lunch haalde ik al mijn 10.000 stappen!

Jeroen slaat geen spijkers met koppen, maar haalt ze er juist uit. Veilig, in neon-groen
Saartje had het ook heel zwaar zoals je kunt zien

Work hard, play harder!

En na een dag van hard werken was het tijd om de viervoeter van de familie aandacht te geven. Die is inmiddels aardig gewend aan de omgeving en geniet met volle teugen van de tuin, het liefst in combinatie met een tennisbal.

De blik die je krijgt als de bal voor je voeten ligt

Ik kan niet wachten om fotografie weer op te pakken en te oefenen met deze supersnelle Teckel zonder stand-by knop! Wie weet schiet ik komend sloopweekend weer wat actiefoto’s als het droog blijft. En natuurlijk van de verbouwing want niks zo leuk om terug te kijken op het hele proces!