Vorig jaar had ik mezelf weer opengesteld voor daten. Dat klinkt heel zwaar, en dat is het ook. Grapje. Of toch niet? Eerlijk gezegd was ik dat eeuwige single zijn een beetje beu. Dus besloot ik de apps er weer op te zetten, profielen aan te maken en volledig out of my comfort zone: weer op date te gaan!

Naast een leuk uiterlijk, een goede babbel en een leuke persoonlijkheid heb ik toch altijd nog 1 puntje op mijn lijst staan. Je raadt het al: interieur. Misschien komt dit heel slecht over, maar ik geef nog steeds de voorkeur aan thuis afspreken. Daar heb ik twee redenen voor; 1 Nederland is lang niet zo tolerant als we allemaal denken (spreekt uit ervaring) en 2, een interieur zegt heel veel over een persoon!

styling Bregje Nix

Beeld: Fest Amsterdam via April & May // Styling Bregje Nix // Fotografie Alexander van Berge


Details waar ik blij van word als ik een huis binnenstap:

planten: hij kan iets in leven houden (hurray!) en als Urban Jungle Blogger, zijn planten toch wel echt een plus!

– een comfortabele bank: niks lekkerder dan samen wegkruipen op een comfortabele bank, Netflix en chill

natuurlijke materialen: geeft het interieur karakter en warmte, bij voorkeur hout

grafisch accent: zoals het tapijt in de bovenstaande foto, kan een grafisch element de ruimte een beetje breken, sieren en/of speels maken. Daarnaast ben ik designer en spelen vormen en prints een grote rol in mijn dagelijks leven.

De onvermijdelijke vraag

Ik heb werkelijk alle stijlen gezien; van landelijk tot eclectisch en van kitsch tot modern en dat terwijl ik het niet verwacht had. En het moeilijkst vind ik dan nog steeds om eerlijk te zijn over het interieur! Als de wie wat waar-vragen zijn beantwoord, is de meest eenvoudige vervolgvraag ‘wat doe je graag in je vrije tijd?’. Ik maak me er ook aan schuldig, want ik zoek altijd wel naar een bepaalde passie of interesse. Dus als ik de vraag teruggekoppeld krijg, dan antwoord ik al snel: interieur. Dan moet je je even voorstellen dat je aanbelt bij je date, de deur opengaat en je denkt ‘jeetje leuker dan op de foto’ en vervolgens de eerste stappen in de woonkamer zet en denkt ‘ehhh, wat is dit?’. En dan natuurlijk de vraag krijgt: ‘wat vind je ervan?’. [ AWKWARD ]

 

Voor iemand wiens gezicht boekdelen spreekt is dan toch wel het meest veilige antwoord: knus. Dat is eenvoudig toe te lichten, want vergeet niet: jij bent de expert en voor hij een vervolgvraag stelt, kan je toch snel iets kan spotten in de kamer die ‘knus’ bekrachtigt.

Bijzondere gevallen van wansmaak

De woning die me het meest heeft verrast is die van een beveiliger uit Utrecht. Een, komt ie, ‘knus’ 2 kamer-appartement randje centrum met een wel heel bijzondere kleurkeuze: limegroen. Dan denk je misschien ‘lekker fris’. Ja, prima, maar niet voor de woonkamer. Het pronkstuk was de in blokken geverfde betonvloer. Veilige kleurkeuzes waren niet aan hem besteed: de blokken waren oranje, limegroen en donkerder groen. Gruwel. Hij was er helemaal trots op. Daarbij telde het appartement nog enkele barokke turquoise bijzettafels met “Oosterse” handgreepjes. Het was een explosie aan kleuren en al helemaal geen kleuren waar ik me fijn bij voel. Kortom, lastig gezien ik hem heel leuk vond.

 

Het is overigens niks geworden, dat begrijp je al maar dat had niks met zijn interieur te maken. Alhoewel, het was toch een doorn in het oog… En dan nog een consultant die – dat bleek – al meer dan 10 jaar in een nog niet af huis woonde. Een prachtig herenhuis in Rotterdam met zoveel potentie en tegelijkertijd zoveel keuzes. O en mijn ergste nachtmerrie werd ook werkelijkheid: een leuke gast met een Rivièra Maison-inrichting… Maar gelukkig bezocht ik ook een smaakvol huis!

Hoe het wel kan

Medio december had ik een wel hele leuke match! Na het benoemen van mijn passie voor interieur, stuurde hij meteen foto’s van zijn interieur. Je gelooft het niet, maar deze heeft smaak. Je leest het goed; heeft, want het is niet bij een date gebleven. Op zijn profielfoto spotte ik al een ixxi en dat is punten scoren! Zijn gehele interieur is goedgekeurd. Natuurlijk zou een kleurtje op de muur niet misstaan, maar ik ben onder de indruk. Een prachtige keuken die hij zelf samenstelde en een te fijne badkamer en suite, die hij met een beetje hulp in elkaar zette. Een handige man: nog een pluspunt! Ik heb mijn favoriete plek op zijn bank al gevonden en kan niet wachten om hem snel weer een bezoekje te brengen want dit is een blijvertje!*.

 

Hecht jij ook waarde aan het interieur van je date?

En nu ben ik eigenlijk wel een beetje nieuwsgierig of ik niet de enige ben die zoveel waarde hecht aan het interieur van zijn date? Ik lees graag je reactie!

 

*Dat zeg ik nu wel heel stoer, maar stiekem vind ik het enorm eng want ik ben lang niet zo verliefd geweest #opeenrozewolk

© Fotografie header en styling door Jansje Klazinga (via vtwonen)