Nu kan je natuurlijk denken: doe niet zo idioot, een prullenbak is een prullenbak. En daar ben ik het helemaal mee eens, maar het gemak van een prullenbak wordt af en toe behoorlijk onderschat! Voor ik deze ‘bink’ kreeg, had ik een klein 12 liter modelletje dat eigenlijk altijd wel vergezeld werd door minstens één supermarkttas met vuil (mijn manier van recyclen). Het twaalfliter bakkie kon heel weinig aan.

Mijn vriend daarentegen had al een bink van een prullenbak waar al het vuil eenvoudig te deponeren (sjiek woord eigenlijk!) was en waar ik langzamerhand aan gewend raakte… Dus toen besloot hij – heel romantisch – om mij hetzelfde gemak cadeau te doen.

Gemak dient de mens

Ik gooi het inderdaad op gemak want hoe fijn is het om tijdens het koken eenvoudig schillen, pitten en overige zooi weg te gooien? Met het 12 liter bakkie, een pedaalemmer(tje), was het helemaal niet zo gemakkelijk. Daar moest ik in een soort split tussen het aanrecht en de prullenbak gymnastieken om de prullenbak open te houden en mijn vuil erin te gooien. Leuk voor lenigheid, maar totaal niet – en daar komt een totaal niet design of fancy woord – praktisch. Praktisch inderdaad… een woord dat ik heb overgenomen en waar ik ook wel het nut van zie (gruwel).

nieuwe-prullenbak-hoera-label1114

Dé Brabobak

Als je zelf zo’n bink van een prullenbak heb, of een miniversie ervan, dan is het je vast niet ontgaan dat het een Brabantia is. Ik heb er wat grapjes om gemaakt dat het een BRABOntia is, gezien vriendlief een Brabo is. Jammer genoeg klinkt ‘Brabontia’ niet helemaal lekker en verkort ik het naar Brabobak. Een robuuste prullenbak met ruimte voor 30 liter afval, wat wil je nog meer? En dan ook nog in mat grijs, want smaak heeft mijn vriend naast zijn praktisch ingestelde houding gelukkig wel! (Daar kon je meer over lezen in deze leuke blog).

nieuwe-prullenbak-voordelen-label1114

Verrassend gespreksonderwerp

Enfin, ik ben blij met mijn prullenbak en dat deelde ik ook met vrienden, die vervolgens verhaal deden over hun prullenbak. Jazeker! Gek genoeg is het een onderwerp voor een leuk gesprek. Zo zweert vriendin Denise al jaren bij haar prullenbak waar je het vuil in moet pushen. Vriend Bram zuchtte “EIN-DE-LIJK” toen ik het hem vertelde. Hij ergerde zich aan mijn pedaalemmer. En ook mijn ouders vonden het een super toevoeging. Zij genieten overigens nu van het 12 liter bakkie in hun huisje op de Veluwe.

Ik ben enorm blij met dit mooie cadeau die niet alleen heel goed in mijn interieur past, maar ook nog eens heel ‘praktisch’ is!

Drie keer hoera voor Brabantia! 

PS: en dan te bedenken dat dit geen eens een gesponsorde blog is 😉

Fotografie © Johan Hazenbroek