Zojuist las ik dat De Gele Kanarie genomineerd is voor het Hospitality Concept. Dit gerse bier- en spijsparadijs, ben ik helemaal vergeten te delen! Het interieur is om van te smullen en omschrijft zich als stijlvol gezellig.

“Dit is een nieuw bruisend stukje Rotterdam. We zijn een stadscafé waar naast het lekkere eten en drinken, vooral beleving centraal staat”

vertelt eigenaar Dave Heijnen, die naast De Gele Kanarie ook eigenaar is van de horecazaken Weena, Bokaal en PIX. Alledrie ook stijlvol ingericht en bekende namen in het borrelcircuit in Rotterdam. “We zijn één van de eerste horecazaken met een serieuze brouwerij. Er zijn natuurlijk wel veel brouwerijen met een beetje horeca, maar bijna niet andersom”. Toen ik er voor het eerst een drankje ging doen was ik verkocht! Ik liep al weken langs het hoekpand op weg naar mijn sportschool, spotte die ‘Gele Kanarie’ maar wist niet wat er voor tofs werd opgebouwd achter het folie! Mijn creatieve hart doet ook een sprongetje van de huisstijl. Een realistische kanarie in diverse composities, de juiste typografie en een speelse website met een letterlijke knipoog. Credits voor Offff Studio, die de huisstijl ontwierp! 🙌

© OMNI

© OMNI

 

Een groen plafond met vogels 🐤

Kroonluchters van spotjes, indirect licht, kunststof planten aan het plafond en hier en daar zelfs een kooi met vogels. De Gele Kanarie is voor mij een prikkelparadijs. Alles is een traktatie voor het oog. Blauwe stoelen, industriële details van metaal, koper en messing. Verschillend texturen, patronen en kleuren – maar wel met consistentie.

© OMNI

© De Gele Kanarie

 

Via de brouwerij naar het toilet

De brouwerij, gelegen op -1, is te zien vanaf de begane grond door de glazen vloer naast het podium. Als je naar de toiletten gaat moet je bijna door de brouwerij heen.  “Je moet echt naar het toilet, ga je mooi vinden!” zei een vriendin. Geglazuurde metrotegels in combinatie met de messingkranen zorgt voor een stijlvolle sfeer in een ruimte die normaliter niet zoveel aandacht krijgt. Dit is niet de ‘pub’ die je kent, hier is echt nagedacht over het interieur. Het totaalconcept is een ontwerp van OMNI. Ieder onderdeel is met zorg ontworpen en dat is te zien! Hulde ook voor OMNI!

© OMNI

 

 

Oja, er is bier en Canarino!

Ik lust geen bier, maar gelukkig hebben ze voor ieder wat wils! Mijn favoriet is de Canarino. Een Limoncello, maar dan op z’n ‘Gele Kanariesch’. Ook hebben ze een verrukkelijke hartige kaart met mini-hamburgers – waar ik zelf blij van word!

Kortom, ben jij ook gek op borrelen, dan moet je hier zeker eens gaan eten. Ze zijn niet voor niks genomineerd voor een Entree Award.

En mocht je morgen gaan, dan kunnen we proosten!

 

Foto credits header © De Gele Kanarie