Hotspot is met dit heerlijke weer een scherpe woordspeling maar dat is deze espressobar met unieke charme zeker! We hebben het over LOKAAL in Rotterdam. Gevestigd in de MiniMall, onder het oude Hofplein treinstation. Persoonlijk passeer ik deze heerlijke koffietent elke ochtend en bezoek ik de bar minstens een keer per maand – al is het voor ontbijt. Met een heerlijk terras in volle zon doet deze koffiebar, met haar slogan “1e klas koffie”, het woord ‘hotspot’ eer aan.

LOKAAL dankt haar bijzondere interieur aan de mannen Weaponofchoice, die naast het interieur de gehele branding op zich namen. Weaponofchoice is bij het interieurontwerp uitgegaan van de klassieke kantine sfeer van de oude treinstations in Europa. Het concept van LOKAAL is dan ook simpel en puur en bestaat uit minimalistisch design uitgevoerd in messing en dennenhout in een huls van beton. De vormgeving van het menu en de visitekaartjes sluiten aan bij de eenvoud en zijn minimaal. De wandpanelen breken het ruwe beton en de stoelen geven een klassikale sfeer.

LOKAAL_interior

LOKAAL_detail3

LOKAAL_detail1

 

 

LOKAAL_detail4

LOKAAL_detail2

LOKAAL_branding2

Wat mij persoonlijk meteen opviel bij mijn eerste bezoek was de constructie van de bar, bestaande uit houten panelen en een gouden/ geelbronzen plaat erachter. Maar ook de authentieke witte tegeltjes achter de bar en de met krijt geschreven bordjes bij de producten. LOKAAL dankt haar naam aan het gebruik van lokale producten.

Laat het interieur van LOKAAL je inspireren. En mocht je het weekend nog geen terras hebben uitgezocht, kijk dan eens bij LOKAAL! 1e klas koffie, lekkere vruchtensappen, limonade, desem brood met geitenkaas en gegrilde groenten (MY FAV!) of een lekker wijntje – wat wil je nog meer!

Foto’s van Mathilde Karrer
Meer informatie? Ga naar lokaal-espresso.nl