Al jaren volg ik diverse bloggers die het juiste huis zoeken, vinden en verbouwen tot een waar droomhuis. Beelden die wat in me losmaken en de aanleiding zijn voor mijn eigen zoektocht naar het juiste huis. Een droom die ik deel met mijn vriend Jeroen. En geloof me, de zoektocht lijkt op dit moment oneindig! Daardoor blijft inspiratie op dit moment een beetje uit en besloot ik een deel van die zoektocht te delen. Volg onze huizenjacht!

Ons droomhuis

We zoeken een vrijstaande bestaande boerderij met karakteristieke details, het liefst een beetje afgelegen en in het groen

Geloof me: ik heb ZAT inspiratie voor de inrichting van mijn droomhuis, daar zal het ook zeker niet aan liggen. Je kan de zoektocht daarmee romantiseren, maar dat valt een beetje tegen. Laat ik daar heel eerlijk over zijn, want in het begin is alles leuk! Tot je op bepaalde dingen stuit. Wij zijn er inmiddels achter: onze droomwoning heeft vorige bewoners met een ietwat andere smaak of hobby. We kunnen er inmiddels hard om lachen, want het is hilarisch dat veel van deze eigenschappen minstens 1x aanwezig zijn in een huis die we naar elkaar doorsturen.

Een paardenbak, tuin vol beelden, authentieke — lees: lelijke — tegeltjes in de badkamer en kassen als buren

Om maar een paar terugkerende eigenschappen te noemen. Dan denk je misschien: boeiend. De beelden nemen ze hoogstwaarschijnlijk mee, maar wat ga je met al het zand doen uit die paardenbak? En die kassen produceren zoveel licht dat het verschil tussen dag en nacht nihil is. En die tegeltjes, tsja, karakter maar niet voor ons. Kortom, zat om over na te denken.

Rotterdammert in de Betuwe

Ik hoor je denken: “ga je Rotterdam verlaten?”. Jup! Die woonboederijen staan helaas niet in of rond Rotterdam. En ik weet het: ik heb een prachtig appartement op een A-locatie in Rotterdam. Waarom zou ik dat opgeven? De liefde hé 😉 Op dit moment voel ik me steeds meer een nomade. Mijn woonwerkverkeer is ruim 4 uur per dag en daarnaast woont Jeroen ook niet bepaald om de hoek (Den Bosch), dus er wordt flink wat afgereisd.

Ik wil graag samenwonen. En als ik dat doe, dan doe ik dat goed. Tevens liggen mijn roots deels op de Veluwe, dus ik ben gewend om omringd te zijn met veel groen en wijds wonen. Daarnaast hebben we beide een honden-wens en dan is een flinke tuin perfect. We zijn namelijk niet van de Chihuahua’s, maar van honden van flink formaat. Hoewel ik een Franse bulldog ook nog steeds enorm charmant vind! Anyhow, deze Rotterdammert is van plan om te verhuizen richting de Betuwe, randje Brabant.

Interieurideeën toetsen

Zodra we beide enthousiast zijn van een huis ga ik direct aan de slag met SketchUp om mijn ideeën te toetsen in het interieur. Het liefst pak ik vandaag nog 3 nieuwe opdrachten aan voor het inrichten van een huis, maar momenteel worden mijn adviezen uitgewerkt en komen er geen nieuwe binnen. Dus mocht je die nou lezen en denken: ik kan wel wat hulp gebruiken… ik hoor graag van je! Enfin, we hebben een huisje op het oog met de authentieke details waar ons hart sneller van gaat kloppen. Een haard waar ik Jeroen’s schilderij van het meisje met de parel boven zie schitteren. Ideeën die lekker smoelen en die we graag eens live gaan bekijken.

Wat kleurt dit goed bij elkaar! Onze poefs gecombineerd met het patchwork hertje van IXXI en natuurlijk een ‘echte’ Vermeer boven de haard.

Inmiddels staat er een bezichtiging 2 bezichtigingen (!) gepland voor volgende week. Onze eerste echte bezoekjes! We hadden een maand geleden een bezichtiging gepland, maar helaas werd diezelfde week het huis gekocht door een ander. Een prachtig huis in Oss met een tuin waar minstens 10 Berner Sennens konden genieten van voldoende bewegingsruimte zonder elkaar in de weg te zitten.

Dit bewuste huis heeft iets minder grond, maar wel een prachtig karakteristiek interieur met balken, houten vloer en een fors bijgebouw met garage. Enige minpuntjes die de makelaar al wel noemde: het rieten dak moet vervangen worden en het dak van het bijgebouw moet in 2024 vernieuwd worden i.v.m. asbest. Kijk dat zijn wel meteen punten waardoor je eigenlijk afhaakt, maar we hebben besloten toch te gaan kijken of we het de investering waard vinden.

Ik houd je op de hoogte!