Gisteren reed ik naar een maisveld in the middle of nowhere voor de nieuwe oogst van IKEA! Een fantastisch verzorgd evenement waar alles draait om de lancering van de nieuwe IKEA catalogus (die vanaf dinsdag bij 6,2 miljoen huishoudens op de mat valt!) en de nieuwe collectie die tot stand gekomen is met inspirerende (bekende) designers.

Het valt niet mee om al mijn enthousiasme in woorden te beschrijven, maar ik ga toch een poging doen! Ik zal je mijn feedback over de fantastische organisatie besparen, want je bent natuurlijk benieuwd naar wat voor moois je kan verwachten!

Na ik welkom word gehete door dames in tuinbroeken, manoeuvreer ik op planken en schelpen naar een grote tent in het midden van het maisveld waar pers, bloggers, IKEA-mensen en designers gezellig met elkaar in gesprek zijn. Alles is op en top in IKEA stijl en tijdens de introductie en presentatie komt het hele concept samen.

IKEAcatalogus2016-label1114-tent

IKEAcatalogus2016-label1114-tent2

Focus op eten

We bevinden ons in het midden van het maisveld want het is ook het begin van de voedselketen. De focus van IKEA’s nieuwe collecties en catalogus ligt op eten en alles wat daar bij komt kijken! IKEA bezoekt elk jaar duizenden huishoudens om te bekijken naar de behoeften en luisteren naar dromen om zo iedere dag een ‘beter thuis’ te bezorgen. Eten is iets waar steeds bewuster mee wordt omgegaan; we willen gezonder eten, op de hoogte zijn van de ingrediënten zijn en zijn benieuwd naar de afkomst. En niet te vergeten: voor we beginnen aan het eten, maken we eerst foto’s (ook hier deelt IKEA een leuk filmpje van!).

Met die feiten heeft IKEA een nog mooier doel gesteld: duurzaam, kwalitatief en gezond eten betaalbaar maken voor iedereen! En geloof me: ik heb genoten van al het lekkers; van lunch tot de kleine stalletjes in het maisveld. Op naar enkele toffe producten die ik tijdens mijn avontuur in het maisveld spotte!

IKEAcatalogus2016-label1114-keuken

IKEAcatalogus2016-label1114-keuken2

IKEAcatalogus2016-label1114-keuken3

Natuurlijk kunnen lekkernijen met een focus op eten niet uitblijven. Onderweg passeerde ik onder andere deze ‘Ballenbar’ waar ik overheerlijke gehaktballen van kip kon proeven.

IKEAcatalogus2016-label1114-ballenbar

O en heel handig en speels: deze bewegwijzering om het avontuur iets gemakkelijker te maken! Op naar de IKEA PS 2017 collectie en de JASSA collectie – 2 favorieten!
IKEAcatalogus2016-label1114-sign

IKEA PS 2017 collectie

Het is nog even afwachten voor je onderstaande collecties in jouw favoriete IKEA vind, dus tot dan moet je het even doen met deze 2 beelden! Vanaf februari 2017 te koop!

IKEAcatalogus2016-label1114-ps2017

IKEAcatalogus2016-label1114-ps2017TrulyTruly

Mijn persoonlijke favoriet van de IKEA PS 2017 collectie (hier zie je onder andere ook nog 2 lampen collectie), een loungemeubel die bestaat uit blauwe kussens! Niet alleen favoriet door de blauwe kleur, maar ook door de samenstelling en de interpretatie van pure comfort. Gaaf! Hoe lekker zou dit meubel zijn in een leeshoekje, of onder een veranda! Het toffe meubel is een samenwerking van IKEA met de Australische designers Joel en Kate Booy van designstudio Truly Truly.

JASSA collectie

“IKEA is verantwoordelijk voor 80% van de rotan meubelen” zei geen-blad-voor-de-mond designer Piet Hein Eek, die samenwerking(en) is aangegaan met IKEA. Samen met designer Karin Gustavvson creëerde hij de JASSA collectie bomvol rotan-meubelen.

05_IKEA_Catalogus

Foto via IKEA

IKEAcatalogus2016-label1114-jassa2

IKEAcatalogus2016-label1114-jassa

Ook kondigde Piet Hein Eek aan dat hij nog een samenwerking aangaat die de naam INDUSTRIELL draagt en pas rond 2018 verkrijgbaar is. Ik heb een paar beelden hiervan gezien en het oogt interessant en precies wat je van Piet gewend ben, maar toch IKEA. Interessant dus!

Tussen de verschillende collecties door spotte ik ook enkele producten die vanaf deze maand al in de winkel verkrijgbaar zijn en waar ik eerder een blog over schreef. Deze werden sfeervol gepresenteerd in mini stalletjes tussen de maiskolven.

IKEAcatalogus2016-label1114-augustus

IKEAcatalogus2016-label1114-kandelaar

Ik heb genoten van deze nieuwe oogst en wil IKEA ontzettend bedanken voor deze beleving en sneak preview van de nieuwe collectie en de catalogus! O en niet te vergeten het heerlijke eten en de sprekers! Het was een inspirerende dag!

En het is misschien heel erg cliché, maar als ik kijk naar alles op zo’n dag dan klopt het: aandacht maakt alles mooier 🙂

© fotografie Johan Hazenbroek (tenzij anders vermeld) – header afbeelding via IKEA