Onlangs woonde ik de lancering van de IKEA catalogus bij in een maisveld. Een fantastisch event die ik verliet met een gevulde goodiebag met twee prachtige producten uit de SVÄRTAN collectie, namelijk; een mondgeblazen vaas en een flinke zwarte houten schaal. Voor deze toffe zwart, wit en vele tinten grijs collectie, liet de Zweedse mode- en textielontwerper Martin Bergström zich inspireren door India. Het land waar je voornamelijk veel kleur verwacht werd omgezet in zwart, wit en grijstinten.

Alle producten zijn gemaakt in India met traditionele technieken, waardoor iedere schaal, fles, bijzettafel, overtrek, schetsboek voelt alsof het met de hand gemaakt is. Een bijzondere limited edition collectie als je het mij vraagt! Welk product ga jij inslaan komende maand?

SVARTAN_flessen

Deze prachtige mondgeblazen fles schittert inmiddels in mijn raam, subtiel voorzien van een pauwenveer zodat de fles de volle aandacht heeft.

SVARTAN_designtafels

SVARTAN-ikea-3

Martin Bergström leunend op een van de toffe krukjes + totstandkoming van de patronen voor op kussens, dekbedovertrekken en vloerkleden. 

Hoofdrol voor textiel in de SVÄRTAN collectie

SVARTAN_kussens

Textiel speelt een grote rol in de Indiase cultuur, maar uiteraard ook in het leven van Martin Bergström. Daarom bestaat de SVÄRTAN limited collectie uit veel textielproducten met fascinerende patronen. Bergström en 25 designstudenten maakten 2.000 schetsen in Delhi en selecteerden daaruit 15 schetsen die de hoofdrol spelen in de SVÄRTAN limited collectie.

SVARTAN_schetsboeken

Ben jij ook zo onder de indruk van deze prachtige collectie?

© IKEA