IKEA is met een aantal toffe samenwerkingen bezig en deze wil ik zeker met je delen. Dit is de eerste post van een serie toffe samenwerkingen waar we in 2018 de vruchten van mogen plukken. Momenteel is IKEA ontzettend actief op Instagram waar ze de samenwerking met Elle Decoration delen en wonen en mode naadloos combineren. Een favoriete combinatie als je het mij vraagt. En meteen een mooi bruggetje naar de eerste toffe samenwerking die ik in dit blog toelicht met beeld (!): de Zweedse modeactiviste en styliste Bea Åkerlund!

Een collectie vol expressie

Ik kijk ontzettend uit naar de nieuwe OMEDELBAR collectie. Het resultaat van de inspirerende en toffe samenwerking tussen IKEA en Bea Åkerlund. De kostuumontwerpster en styliste kleedt Hollywoodsterren als – start met kwijlen – Beyoncé, Lady Gaga, Katy Perry en Madonna en staat bekend om haar ‘over the top’ looks.

ikea-x-bea-akerlund-omedelbar-01

ikea-x-bea-akerlund-omedelbar-02

ikea-x-bea-akerlund-omedelbar-04

Less is not more

B (zoals ze zichzelf afkort op haar website) is een soort mix van femme fataal en theatraal, het is dan ook geen verrassing dat deze collectie vol expressie zit. IKEA omschrijft OMEDELBAR zelf als een ‘eclectische collectie met coole eyecatchers’. B wordt gezien als een rolemodel. ‘Wat modeaccessoires doen voor een outfit, doen deze eyecatchers voor je interieur’, aldus Karin Gustavsson, creatief leider bij IKEA.

ikea-x-bea-akerlund-omedelbar-03

Geen Scandinavische ‘less is more’ dus. Ik ben ontzettend benieuwd naar de collectie – de ‘duistere’ presentatie smaakt naar meer!

OMEDELBAR staat gepland voor het voorjaar van 2018.

 

Fotografie © IKEA