Vorige week deelde ik al een van de toffe samenwerkingen van IKEA, namelijk met styliste van excentrieke sterren: Bea Åkerlund! Maar zoals ik al benoemde staan er meer samenwerkingen gepland. Je hebt het al in de titel kunnen lezen; IKEA gaat samenwerken met Chris Stamp. Stamp is een modeontwerper waar ik nog niet eerder van had gehoord, maar wel een collectie die ik thuis kan gebruiken…

Lifestyle op een Zweeds presenteerblaadje

IKEA bundelt haar krachten met de Amerikaanse modeontwerper Chris Stamp om antwoord te geven op de vraag: ‘wat hebben millennials met een actieve urban lifestyle nodig in huis?’. Een vraag die mij bijzonder intrigeert omdat ik onder de noemer ‘Generatie X’ val en mijzelf een ‘millennial’ mag noemen 😉 Anyhow, Chris Stamp is de oprichter van streetwearmerk Stampd en staat bekend om zijn grensverleggende zwart-witstijl met minimalisme. Samen met IKEA gaat hij je kleding onderdeel maken van je interieur. Hoe tof is dat!

IKEA-x-Chris-Stamp-kast

“Met deze IKEA collectie willen we nieuwe manieren ontdekken hoe jonge, esthetische en zelfbewuste consumenten hun garderobe en modeaccessoires thuis opbergen”

IKEA-x-Chris-Stamp-sneaker

Trots op je kleding en schoenen met SPÄNST

De collectie gaat SPÄNST heten en bestaat uit opbergoplossingen voor thuis. IKEA en Chris Stamp willen laten zien hoe je deze handige producten kan gebruiken om je interieur te personaliseren. “Ik wil ze trots laten zijn op hun kleding en schoenen, zodat ze dit graag laten zien, ook wanneer ze het niet dragen”. IKEA geeft mij de kans om dit nieuwe concept van mode ‘showen’ in je interieur op de markt te brengen”, aldus Chris Stamp, het creatieve brein achter Stampd.

Oja en voor ik het vergeet: onderdeel van deze nieuwe collectie is ook IKEA’s eerste skateboard!

IKEA-x-Chris-Stamp-boards

De collectie van IKEA X Chris Stamp wordt verwacht in het voorjaar van 2018, oftewel; je moet het nog even met deze foto’s doen! Ik ga alvast mijn sneakers sparren voor de transparante schoendoos!

Fotografie © IKEA