“I just wanna be part of your SYMFONISK”. Ik word steeds blijer van IKEA. Dat wist je al, als je mijn blog wat vaker leest. Deze samenwerking ‘klinkt als muziek in de oren’. Sorry, ik moest ‘m maken 😉 IKEA ontwikkelde samen met Sonos SYMFONISK. Een serie speakers die een home sound system voor iedereen bereikbaar maakt. Daar moest ik natuurlijk even een blog aan wijden!

Tijdens mijn 25e verjaardag investeerde ik in een set goede boxen. Er moest namelijk flink wat decibel door het huis heen galmen om deze mijlpaal te vieren. Een set boxen die die droom waarmaakte, maar die helaas alleen de woonkamer voorzien van muziek. Als ik muziek wil meenemen naar andere kamers dan zet ik de muziek terug naar mijn telefoon en neem ik die mee. Helaas laat het geluid wel aan de wensen over. Maar als ik SYMFONISK zo zie, dan gaat daar verandering in komen!

Licht, geluid, actie!

IKEA en Sonos presenteren de eerste twee producten van de nieuwe SYMFONISK collectie: een tafellamp-speaker en boekenplank-speaker met wifi. De tafellamp brengt licht en geluid samen. De boekenplank kan je zowel ophangen als neerzetten en combineert geluid met opbergen. IKEA spreekt van de ’twee eerste’ producten, dus ik ga er vanuit dat er meer combinaties van interieur en designkennis in ontwikkeling zijn. Leuk!

Swingend koken, dat wil je toch! Je stapelt je andere kookboeken eenvoudig erop, zo past het bij de rest

Personaliseer je home sound system

Het is weer typisch IKEA om de droom van een home sound system bereikbaar te maken voor iedereen, die ook nog eens sfeervol vormgegeven is. Ik ben bijzonder gecharmeerd van de boekenplank, waar je met twee stuks een stereo-opstelling kan instellen voor meer beleving.“Sfeer en gemak zijn essentieel voor de IKEA Home Smart producten. Dat zie je terug in de SYMFONISK collectie: de combinatie van licht en geluid in de tafellamp zorgt ervoor dat er minder apparaten en snoeren nodig zijn. De boekenplank kan je met haakjes vastzetten op vrijwel elke plek, of gewoon horizontaal of verticaal neerzetten”, aldus Björn Block, Business Leader van IKEA Home Smart. Minder snoeren, dat wil je toch?

Oja, goed om te weten: de SYMFONISK collectie is compatibel met de overige producten van Sonos en te bedienen met de Sonos-app. Ook zijn beide producten verkrijgbaar in wit en zwart en vanaf augustus 2019 uitsluitend te koop bij IKEA. Voor de tafellamp-speaker betaal je 179 euro en voor de boekenplank-speaker slechts €99,95. Ik voeg ‘m even toe aan mijn wishlist 😉

 

Beeld © IKEA