Afgelopen weekend sloopten we twee draagmuren om de woon-leefkeuken te realiseren die we voor ogen hebben. De ruimte waar behoorlijk wat hersens voor gekraakt zijn én de kamer waar diverse functies gecombineerd worden met zicht op die heerlijk tuin!

Het begin is er…

Zaterdag schakelden we de hulp in van een extra familielid om de klus te klaren: het slopen van de draagmuren. Hier is ontzettend hard over nagedacht door ons, de constructeur en de architect. De plannen zijn besproken met onze aannemer, die afgelopen week de muren gestut heeft zodat er veilig gesloopt kon worden.

Nouja, veilig…helaas moest Jeroen het ontgelden want die ving tijdens het op-en afbouwen van werkconstructies een plank op met zijn oog. Gelukkig hebben we meerdere EHBO-kits cadeau gekregen, dus we konden direct actie ondernemen. Naast dit ongeval stapte de extra hulp helaas nog in een spijker en mocht aan het eind van de middag naar de huisartsenpost…

En terwijl er binnen gesloopt en gesjouwd werd, harkten mijn moeder de tuin bij 🙂

Enfin, we hebben het voor elkaar gekregen om twee draagmuren volledig te slopen en wat zorgt dat voor een heerlijke ruimte! We konden zelfs al het puin niet kwijt want na amper 3 weken flink doorbikken in de weekenden zat de container helaas vol… Maar er moeten ook flink wat stenen uit willen we de ruimte – letterlijk – openbreken!

Een gezellig loft-gevoel

In mijn blog over het interieurontwerp van ons huis deelde ik de nieuwe indeling van deze benedenverdieping. De woon-leefkeuken is, zoals de naam al doet vermoeden, een gecombineerde ruimte waar wonen en koken samenkomen. Een ruimte waar we, ondanks mijn eigen studeerkamer, ongetwijfeld de meeste tijd gaan doorbrengen.

De muur naar de keuken (voormalig woonkamer) moet er nog uit waardoor de ruimte compleet is. We hebben bewust gekozen om het kookeiland iets uit de ruimte te laten uitsteken, zodat de ruimtes nog meer in elkaar overlopen.

“Dit weekend meteen getest of ‘koffie!’ roepen zonder megafoon hoorbaar is”

De loft-ruimte is groot, maar niet te groot. Ik heb geen megafoon nodig om vanuit de zithoek te communiceren met Jeroen die in de keuken staat. Hoewel we nu wel een goed idee hebben van wat de ruimte doet, is het nog afwachten hoe het er uit gaat zien met de nieuwe kozijnen – maar dat duurt nog eventjes.

Een mooi stoffig stilleven tussendoor. We hadden zo’n ontzettend lekker weer met slopen!

Op naar het volgende weekend om de laatste muur eruit te slopen!

PS: inmiddels lijkt het alsof Jeroen make-up draagt door zijn paars/zwarte oog, maar het is gelukkig oppervlakkige schade.