Dat dit appartement is ingericht door twee creatieven ontgaat je niet! Fabian (ondernemer filmproductiebedrijf & Italiaanse bar), Dorothee (eigenaar fietswinkels) en zoon Morten wonen in dit voormalige kantoorgebouw uit 1967 in het hart van Hamburg. De inrichting hebben ze gebaseerd op het bouwjaar van het huis en dat is zeker gelukt. Het appartement telt een aantal designiconen (waaronder Eames en Tom Dixon) en de uiterst strakke – en in mijn ogen ultieme – keuken van Vipp.

Naast de strakke muren, de strikte inrichting en het minimalistische kleurenpalet zijn de betonnen balken in het huis onbewerkt gelaten waardoor het appartement ook industrieel oogt. De raampartijen geven de vorige functie van het gebouw prijs.

dinningroom01

kitchen04

kitchen06

livingroom02

childroom01

Mijn blog over babykamer trends scoort elke maand weer hoog. Ik deelde daar mijn persoonlijke favorieten die ik spotte op menig blog. De babykamer hierboven is wel echt een die ik enorm waardeer! De levensgrote Bambi, verschillende designertoys en de wigwam-wieg in een neutrale kleurstelling met hier en daar een contrast is in mijn ogen dé ultieme speelse babykamer voor iedereen die van een rustig kleurenpalet houdt.

officespace01

livingroom03

Wat vind jij van de dit industriële jaren ’60 appartement?

This industrial apartment with sixties vibe in the centre of Hamburg is owned by two creatives. Choices for their interior are based on the year of their apartment (1967). Besides Eames chairs and iconic lighting by Tom Dixon, you’ll spot a lot of designertoys – especially in the nursery room. The color palette is quite minimal and clean. A true eye-catcher is the all black Vipp kitchen. I personally could live in this industrial apartment, what about you? 

Image credits Anders Hviid