Het ‘in-the-box’ idee Living Cube is eigenlijk heel erg out-of-the-box. Till Könneker heeft het gehele designprincipe begrepen: het is namelijk ontstaan uit een eigen behoefte. In zijn voorgaande woning had hij een tekort aan ruimte om te leven en op te bergen. Vanuit die behoefte is hij gaan denken en liet hij Living Cube ontwerpen.

De producten zijn een combinatie van 8 tot 12 verschillende meubels op een klein oppervlak: een entertainment unit met ruimte voor een 42 inch tv-scherm, planken voor boeken, dvd’s en kleding, een bureau, garderobe, een kast, een rek voor schoenen, lades, ruimte om je fiets op te bergen, een minibar, een royaal bed en een ‘interieur’/ New Room voor overige berging of werkruimte. Form meets function!

the-living-cube-2

the-living-cube-3

the-living-cube-4

the-living-cube-5

the-living-cube-6

the-living-cube-6-1

“I wanted to focus on practicality and functionality and skip any unnecessary elements. My goal was to come up with a timeless design that fits any space and living situation.”
— Till Könneker

the-living-cube-7

Living Cube is het betaalbare op maat gemaakte meubel voor de veeleisende stadsmens en verkrijgbaar in twee maten boxen en een wandplank (zie hieronder). Een praktische, robuuste industriële oplossing voor menig studentenhuis (mits er een hoog plafond aanwezig is). Tof concept en design, toch?!

the-living-cube-8

This “inside-the-box” idea of Living Cube, is quite out-of-the-box!Till Könneker designed it from his own personal experience with a lack of storage and living space. So he decided to create the handcrafted industrial Living Cube for the discerning urban dweller.  Amazing industrial, isn’t it! 

I bet every student here in Holland (with high ceilings) would love to own one! 

Image credits Rob Lewis, via livingcube.furniture