Afgelopen weekend begon weer heerlijk op vrijdag met een plons en yoga. Man, wat kan ik genieten van zo’n energieke en rustgevende start van de dag! 8.00 uur zwemmen met vriendin Marloes, gevolgd door wat shoppings voor de housewarming die in de avond gepland stond, freelancewerk en om 12.30 uur Hatha yoga. Genieten!

Ik droom altijd mee als ik ondernemers hun eigen dag zie indelen en merk dat zo’n vrijdag het voor mij echt goed doet! Donderdagen ga ik eigenlijk nooit op tijd weg van werk omdat ik aan het eind van de middag een opleving heb, gevolgd door een moe gevoel als ik naar huis reis. Maar op vrijdag laat ik me weer op door een energiek begin van de dag die ik zelf indeel: heerlijk!

Interieuradvies op Instagram

Als ik een digitale verslaving moet noemen, dan is het Instagram. Gelukkig ben ik niet de enige, want ik hoor menig mens zeggen: ‘voor het slapen scroll ik standaard nog door Instagram…’. Guilty! Dat maakt het niet minder erg als meer mensen het doen, maar ik word nou eenmaal heel blij van dit gebruiksvriendelijke sociale medium. Mensen kunnen geen hele lappen tekst kwijt, veel mensen maken van hun Insta stories een minifilm waar je nog net geen popcorn bij eet en het is een leuke app om meer interieurliefhebbers, plantenfans, designers, illustratoren en inspirerende mensen te ontmoeten!

Maar ook een medium wat veel door merken ingezet wordt en interactie mogelijk maakt met je volgers. Hoewel ik eerder tegen een collega zei dat het me echt niet boeit wat mensen vinden, weet ik wel mijn hart sneller klopt van problemen die ik kan oplossen met creativiteit. Zo besloot ik de ‘vragen’-optie toe te voegen aan ‘mijn verhaal’ (dit klinkt serieus als iets wat je eindigt met ‘kusjes anoniempje’, maar is het gelukkig niet) en kreeg een tal vragen die ik met liefde beantwoordde! Vond het zo leuk om te doen en het inspireerde me ook om na te denken over interieurvraagstukken waar ik normaal niet bij nadenk.

“Hoe style ik mijn vensterbank?”

Ook leidde een van de vraagstukken tot een potentieel interieuradvies: tof!

Mijn volledige inbox is opgeruimd!

Vorige week las ik ‘Digitaal ontspullen – je volgende stap in minimalisme’ op SoChicken. Punt 1: je e-mail grondig ontspullen. Ik besloot hier mee aan de slag te gaan! Iedere keer als ik mijn mail open staat mijn scherm vol met mails die ik al gelezen heb, maar niks mee heb gedaan. Ook spotte ik iedere keer weer rechtsboven bij Gmail een oplopend getal, met afgelopen het aantal mails: 2.905! Bijna 3.000 mails in mijn mailbox. Het voelt bijna als een stapel papier waar ik niet zo goed mee uit te voeten kan. Dus ik besloot er iets aan te doen en afgelopen weekend ruimde ik het allemaal op!

sanwal-deen-93466-unsplashFotografie door Sanwal Deen

In etappes, dat dan weer wel. Mijn doel: 1000 mails per dag uit de mailbox. Dat betekent overigens niet dat ik alles klakkeloos in de prullenbak heb gegooid. Nope, ik stelde regels en ging daarmee verder:

  1. Mappen aanmaken voor alle actieve freelanceklanten en alle mails daarvan archiveren;
  2. Oude mails van klanten voor 2016 verwijderen;
  3. Mails aan mezelf van voor 2018 verwijderen, de rest in een mapje privé – die zoek ik later nog even uit.

Daarna keek ik naar alle grote sociale kanalen en heb ik die een voor een weggegooid. Het resultaat: een geordende mailbox met belangrijke mails gearchiveerd, mails met vraagtekens in een ‘todo’-mapje en enkel nog ruimte voor nieuw mails die daarna direct worden gefilterd 🙂 Ik kan het een ieder aanraden!

Gezond egocentrisme a.k.a. IK

Afgelopen weekend kwamen 2 boeken binnen die ik had besteld, met oog op de vakantie. Ik lees op vakantie namelijk wel heel graag. Kent iemand deze aandoening? De boeken, ‘Weg ermee’ van Dennis Storm en ‘Verlangen naar minder’, gaan over minimalistisch leven. Ik vroeg Jeroen heel voorzichtig of hij ooit zulke boeken las, want zelfhulp / persoonlijke ontwikkeling – waar ik deze boeken onder schaar – zijn heel specifieke boeken. Jeroen pakte ‘IK’ uit de kast*. Een boek van Remco Claassen, een rebelse spreker waar ik al meer van heb gelezen. Hij kreeg ‘IK’ eens cadeau van een klant.

IK-boek

Thema ‘oranje’ 

Na de inleiding ben ik door gaan lezen en uiteindelijk spendeerden we zondag op het balkon in onze tent (tegen de zon) met een boek.

Het was heerlijk! Zeker als tussendoortje na de wandeling in Bossche Broek en net voor de serie ‘The Bridge’ die we daarna keken.

 

PS: Jeroen heeft het boek nooit eerder gelezen en ik lees niet zo snel een boek, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit 😉