Vorig jaar ging ik op yogaretraite in Zuid-Frankrijk. Daar ontmoette ik, zo bleek later, mijn eerste klant voor interieur design. Op een plek met zeeën van ruimte om na te denken ontstaan namelijk de beste ideeën en haar droom werd 4 maanden later werkelijkheid. Het kreeg vorm in een yogastudio in Amsterdam Oud-Zuid: Yoga Spot.

Tegen die tijd vroeg ze me om grafisch advies voor haar logo en website en na wat contact over en weer vroeg ze of advies voor het interieur ‘een brug te ver’ was. Als je een passie hebt, is niks te ver! Ik kon de schoonheid van yoga combineren met interieur design en ging de uitdaging aan!

Met behulp van flinke koppen koffie, bezoeken aan het nog lege (op enkele muurtjes na) pand en onderzoek naar yogastudio’s, creëerde ik moodboards aan de hand van haar voorkeuren. Dat was best lastig, doordat ze geen specifiek budget in gedachte had.

Uiteindelijk viel de yogi voor onderstaand mood board. De warme, oranje, ‘aardse’ kleur en het redelijk simplistische en de luchtige bijpassende accessoires. Tijd dus om alles te laten leven en om te zetten in een 3D-ontwerp.

Entree-mood-YogaSpot-sunset

In twee dagen heb ik me volledig in Google SketchUp verdiept, de plattegrond op schaal getekend en die omgezet in een 3D-floorplan tussen de kerstkransjes door…

1114-YogaSpot-Sketch-1

1114-YogaSpot-Sketch-2

1114-YogaSpot-Sketch-3

Ze was direct enthousiast dus ze kon gaan shoppen, de bouw vervolgen (enkele ruimtes dienden nog ingedeeld te worden) en het geheel was klaar om af te stijlen.

Het resultaat is iets anders geworden dan het advies. Haar investeerder vond het oranje en beige te gedurfd en besloot voor spierwit, oftewel RAL 9010, te gaan. Ook werden door de gehele ruimte spotjes bevestigd in plaats van de hanglampen uit het ontwerp. Naar mijn idee verliest de entree daardoor wel warmte. De opdrachtgeefster is het daarmee eens, maar ze wilde de studio graag snel openen.

1114-YogaSpot-entree

1114-YogaSpot-entree2

1114-YogaSpot-dressingroom

1114-YogaSpot-dressingroom2

yogaspot

Al met al ben ik enorm trots op het resultaat. Mijn eerste echte interieurproject van A tot Z waarbij ik twee passies heb kunnen combineren, mijn kennis heb uitgebreid met onder andere Google Sketch Up en een ervaring rijker ben!

Meer informatie over de studio vind je op yogaspot.nl.

Photography by Johan Hazenbroek, label1114