Tot nu toe heb ik het interieurontwerp van ons droomhuis achterwege gelaten. Zeg maar gerust: uitgesteld. Het ontwerp was nog onderhevig aan aanpassingen, maar een huis is nooit af, toch? Het feit dat we schot in de zaak hebben en het allemaal realiseerbaar lijkt geeft me nu de moed om dit te delen.

Maanden geleden begon het ontwerpen al. Hoewel ik voor klanten eenvoudig een interieurontwerp in elkaar flans, vind het ik het voor onszelf ontzettend lastig. Gelukkig beaamde een vriendin dit bijzondere fenomeen, want even voelde ik me niet meer die interieurstylist in huis. Jeroen ging het veel beter af, gelukkig maar, want anders blijft het canvas zo leeg.

SketchUp-ontwerp final-definitief-FINALv1

Zoals de titel al doet vermoeden zijn er behoorlijk wat ontwerpen geweest. We gaan letterlijk elke ruimte aanpakken, dat betekent eindeloos veel mogelijkheden! En dat maakt het voor mij de keuze TE reuze. Om tot het ontwerp te komen met de juiste maten, tekende Jeroen de plattegrond op schaal (want Funda mist af en toe wat meters), en dat ontwerp zette ik om in SketchUp. Teamwork!

Wel zo handig want op schaal “lijkt het allemaal te kloppen”, maar als je het werkelijk wil toetsen is SketchUp je vriend.

Waarom deel ik het interieurontwerp nu?

De reden dat ik het uitstelde was dat nog niks zeker was de afgelopen maanden. We hebben inmiddels een te gekke aannemer die het allemaal voor zich ziet, een elektriciën gekozen én een loodgieter gecontracteerd. De keuken is besteld, de badkamer is besteld en sinds afgelopen weekend is het huis officieel een bouwplaats geworden.

Het gaat nu echt gebeuren: we gaan het bestaande huis transformeren naar ons droomhuis! En dat droomhuis staat volledig in SketchUp. En als het officieel op het blog staat is het echt, want alles op het internet staat is echt (ofzoiets).

*Tromgeroffel*

De header gaf al een tipje van de sluier van ons interieur. De blauwe muur is overigens nog niet definitief… Hoewel Jeroen en ik beide fan zijn van blauw, hebben we besloten na de verbouwing voorlopig wit te laten zodat we weten wat het licht en de ruimte doen. De kleur van de keuken daarentegen staat wel vast en is zelfs al besteld!

v.l.n.r. logeerkamer, bijkeuken en woon-leefruimte

De nieuwe indeling

De huidige woonkamer (helemaal links) wordt logeerkamer met eigen doucheruimte. Via de hal kom je in de bijkeuken, waar ook officieel de entree is voor vrienden en familie. Op dit moment is dit de keuken. Vanuit de bijkeuken bereik je direct de keuken of de enorme woonkeuken. De huidige deur (voorheen naar woonkamer) kunnen we behouden en zorgt voor een shortcut tussen de keuken en de kelder voor voorraad.

De enorme leefruimte was voorheen een tuinkamer, bijkeuken en garage. De balken zijn nog zichtbaar, want die komen terug ivm de constructie (zodat het dak niet instort). En met uitzondering van de schuifpui, vervangen we alle ramen en creëren we nieuwe zodat er voldoende licht naar binnen valt en we zicht hebben op de tuin.

Officieel heeft het terras een overkapping aan deze kant, deze is nu onzichtbaar gemaakt voor de totaalbeleving. O en de hond is ook onderdeel van het droomhuis <3

Zoals je ziet is er nog een flinke muur ‘leeg’. We weten nog niet of hier een kast komt voor wat extra opbergruimte, een enorm kunstwerk of gewoon een kleurvlak. We laten het in dit geval open (hoewel ik alle voorgaande ideeën heb geprobeerd en die stonden allemaal te gek!).

Het lijkt nog wat leeg, maar dit is het grove ontwerp zonder planten…

Ik gok dat er nog het een en ander gaat veranderen, maar wat we wel zeker weten is dat de woon-leefkeuken er gaat komen. De ruimte waar we direct naar de enorme tuin kunnen leven en uitzicht hebben op al het groen. Ik kan niet wachten tot het resultaat er staat, maar nog even geduld. Tot die tijd is er SketchUp, gelukkig!