Afgelopen weekend scheen na tijden weer de zon vol de woonkamer in. Heerlijk wakker worden! Ik volgde de zonnestralen richting keuken om zo de kamer weer eens uit een andere hoek te bekijken. En je raad het al: veranderdrang! De laatste keer dat ik over die drang schreef was oktober, dus het ‘mag’ ook wel weer. In deze blog deel ik mijn eerste interieurplan voor 2017. Enjoy!

In oktober schoof ik met meubels voor een nieuwe inrichting. Ik nam afscheid van de knusse zithoek en decoreerde de vloer. Maar met de opstelling ben ik momenteel tevreden, het gaat met name over de muren in het huis!

Interieurplan 1: een nieuw likje verf

Zo op de foto hieronder ziet de linkermuur er vergrijsd blauw uit, maar in het echt is hij meer ‘babyblauw’ dan ik had gedacht. Ik ben blij dat ik destijds gekozen heb voor deze kleur, want ik heb er het afgelopen jaar wel van genoten, met name van de koelte die de muur uitstraalt. Maar al met al zijn er nu teveel kleuren in slechts 1 klein hoekje van mijn kamer.

woonkamer label1114

Kleur op de muur: Subtle Indigo van Flexa Pure // kleur van de keuken Flexa Beton 2004

Op de foto hierboven zie je het al erg goed: een donkergrijze tegel tegen de muur van de ‘nieuwe keuken’, een lichtgrijze kleur verf op de keukendeuren (Beton 2004), een grijswitte koof in kleur ‘Magnesium’ (Gamma) en links Subtle Indigo (Flexa Pure). Totaal 5 kleuren in slechts 1 hoek van de keuken. Toen ik de lichtblauwe kleur op de muur zette moest ik al enorm wennen. En ik ben er nog niet aangewend, ondanks dat ik het sinds april vorig jaar op de muur heb.

Geen blauw?!

Ik ben ook een beetje geschrokken: geen nieuwe blauwe kleur, maar wit! Nouja.. bijna wit want de kleur Magnesium heeft blauw en grijs pigmenten waardoor de kleur niet clean wit is.

Om de lichte koof door te trekken naar de linkermuur, wil ik de muur overschilderen met Magnesium. Hierdoor zal de hoek ook weer iets lichter worden, die inmiddels wat donkerder oogt door mijn nieuwe lockerkast. Ik kan niet wachten om het resultaat met je te delen!

Meer kleur bekennen

Eén van mijn doelen dit jaar is meer kleur bekennen! Naast dit eerste interieurplan voor mijn woonkamer heb ik ook nog plannen voor de hal. Ben je ook op zoek naar kleuradvies en ben je benieuwd wat kleur met jouw (woon)kamer doet, laat het dan weten! Ik zou graag ook dit jaar meer mensen blij maken met kleur in huis! Wees niet bang, ik bijt niet 😉

© Fotografie Johan Hazenbroek