Het is inmiddels alweer maart en ik heb er een interieurplan bij voor 2017. Aan deel 1 ben ik nog niet begonnen, wel heb ik afgelopen weekend de laatste details van mijn keukenproject geverfd. Waarom dat zolang heeft geduurd snap ik nog steeds niet want het waren 2 likjes verf…

Eerder deelde ik al mijn interieurplan voor de woonkamer, en liet ik weten dat ik mijn hal wil aanpakken! Mijn hal heeft in de afgelopen jaren diverse kleuren gehad en is momenteel gekleurd in Blueberry Dream. Ik ben enorm met de DIY kast die nog steeds ruimte biedt aan al mijn schoenen (een paar of 6 dus dat valt reuze mee – inclusief sportschoenen) en ook de antraciet hoogglans deuren en kozijnen zijn een blijvertje. Maar ook in deze vrij kleine ruimte heb ik veranderdrang!

Deurbeslag, wel zo handig!

Inmiddels leef ik al een tijdje zonder deurbeslag in de hal. Van alle deuren in het huis heb ik er door de jaren heen wat weggehaald omdat ik, naast mijn droom van een groot loft, openheid waardeer! Dat betekent dat ik slechts nog een deur naar het toilet heb en naar mijn slaapkamer. Vrienden zijn het inmiddels gewend dat het toilet inderdaad geen “op slot” functie heeft, maar het raampje erboven maakt duidelijk dat het toilet bezet is. Komende maanden hoop ik dat er weer deurbeslag in de bouwmarktfolders staan want ze zijn best prijzig!

Nieuw behangetje

Ook heb ik al sinds het begin hetzelfde behang op het muurtje tussen mijn toilet- en slaapkamerdeur. De rest heb ik eenvoudig bedekt met vliesbehang. De print is ‘Birds on branche’ van Ferm Living; zwart met natuurgetrouwe vogels. Op het moment ben ik enorm gecharmeerd van Graham & Brown, sinds ik de printjes spotte op de vtwonen & designbeurs. Een sample van de collectie heb ik destijds zelfs ingelijst!

Mini gallerie

Momenteel mis ik een beetje eigenheid in mijn hal. Naast de doe-het-zelf schoenenkast, en de blauwgrijze kleur op de muur wil ik prints of foto’s aan de muur. Ik ben nog aan het kijken hoe ik deze het meest flexibel kan bevestigen. In mijn woonkamer heb ik destijds een gordijnrails gehangen, zodat ik schilderijen flexibel kan ophangen. Eens kijken wat er nog mogelijk is.

Zelf zit ik aan een oneven aantal te denken, bijvoorbeeld 3 lijsten verdeeld over de breedte van de schoenenkast, zodat het in mijn hoofd klopt. Ook ga ik nog even mijn fotoarchief induiken om te kijken of ik een combinatie kan maken van foto’s en grafische elementen.

En dat zijn wel even de punten waar ik aan wil werken voor de hal! Uiteraard moet ik meteen denken aan het pimpen van mijn toilet want die van mij zweeft nog niet en is niet voorzien van zo’n mooi bedieningspaneel aan de wand. Maar het toilet is nog even toekomstmuziek. Eerst eens de kleine klusjes aanpakken!