Al een tijdje volg ik House Of Fiv5 op Instagram en door het op elkaar reageren was ik toch wel erg benieuwd naar de dame achter dit merk. Ik definieerde haar als een rock ’n roll rebel, maar dat is niet bewust. Deze toffe moeder die met haar 4 kinderen onder de rook van Rotterdam woont, is een echte knokker en weet precies wat ze wil. Daardoor komt ze wellicht wat direct over, maar dat kan ik als Rotterdammer alleen maar waarderen!

Dus besloot ik mijn nieuwsgierigheid om te zetten in actie en Suus een mail te sturen met mijn brandende vragen. Haar antwoorden lees je in deze blog!

Behalve je ontzettend toffe verfteksten en prints, vind ik je lifestyle helemaal te gek op Instagram. Je deelt ook je kinderen in rebels poses, zijn ze al echte rebellen?

Dankjewel! Mijn lifestyle, jeetje, ik ben gewoon wie ik ben. Er zit geen concept achter. Mijn doel vanaf het begin was om te laten zien dat je met een beperkt budget er ook funky bij kan zitten. Ik had gewoon geen cent te makken en dat maakt een moeder heel creatief! Ik weet zeker dat er meer vrouwen zijn die zo leven en daar te weinig credits voor krijgen.

Van mijn kinderen is de jongste de rebel in huis, de 2 pubers en de oudste zijn super lief.

Je pakt je werk zelfs creatief in met een duidelijk signatuur, ben je overal creatief in?

Ik vind het leuk om er een persoonlijke touch aan te geven – een stukje extra passie. Door het kleine budget waar ik van leef, heb ik overal een creatieve draai aan gegeven. Ik heb nooit een creatieve opleiding gedaan of in de creatieve sector gewerkt. Wel zat creativiteit er al vroeg in. Als kind tekende ik uren paisley met een vulpen, richtte ik het huis van mijn ouders anders in en ontwierp ik kleding. Mijn creativiteit is wie ik ben en waar ik voor sta.

House of Fiv5 borden

Waar is je fascinatie voor verven op objecten ontstaan?

Het is geen fascinatie. Ik vind het onconventioneel gewoon leuk en uitdagend. Naast borden heb ik tot nu toe een kast voor mezelf geschilderd en een tafel in opdracht. Die laatste was vooral een uitdaging omdat ik de juiste technieken nog aan het ontdekken ben.

Vertel eens meer over House of Fiv5

Drie jaar geleden ben ik begonnen met House of Fiv5. Ik vond mijn creativiteit terug en ben aan de slag gegaan. De naam verwijst naar mij en mijn kinderen 1 + 4 kinderen = 5! Naast House of Fiv5 ben ik ook bezig met Stoicyns, maar dat staat nog in de kinderschoenen.

Quote van Suus, House of Fiv5

In mijn ogen ben je een rebel without a cause, waar haal jij je inspiratie uit?

Woorden fascineren én inspireren me. Iedereen heeft een andere definitie van woorden: ik vind ze prachtig. Maar het liefst niet te zoet. Geen ‘happy home, happy wife’ (oftewel geen Blokkerpsychologie). Misschien wil ik een beetje shockeren, maar dan zonder verborgen agenda of nare gedachten – laten we dat vooropstellen. Dat is vaak wel de perceptie van mensen. Perceptie, ook iets aparts waar ik enorm door getriggerd wordt!

Ik vind het grappig dat mensen denken dat ik een rock ‘n roll lifestyle zou hebben. Dat had ik ooit wel, maar ik ben nu 45 en redelijk tam. Misschien komt het omdat ik een duidelijk mening heb, die ik graag spui. Maar ik kan ook goed observeren en stil zijn. Ik zie heel veel en wil dat uitdrukken. Het is wie ik ben – zonder vergeldingsdrang.

Eerder vergeleek ik je met de Britse Jimmy Martin, ken je zijn werk?

Het werk van Jimmie Martin ken ik zeker, maar ik waak ervoor om op iets of iemand te lijken. Ik wil graag zo min mogelijk invloeden hebben op hetgeen ik maak.

In je interieur spot ik vooral veel eigen werk, waar shop je zelf meubels/decoratie?

Eigenlijk koop ik nooit iets. Het meeste in mijn huis is tweedehands of gekregen, en daar geef ik mijn eigen draai aan.

Wat is je favoriete plek in je huis?

Het liefst zit ik achter mijn enorm rommelige bureau.

Bureau van House of Fiv5

Wat maakt je razend enthousiast op het gebied van (interieur)design momenteel?

Ik houd enorm van diepgang en kan me irriteren aan al diezelfde Scandinavische woonkamers die stylish verantwoord zijn. Ze missen fantasie. Ik vind heel veel mooi, van super strak tot Ibiza-stijl, maar het liefst zie ik een bepaalde spanning in het interieur. Iets onverwachts zoals een funky schilderij of een mooie verzameling.

Ook hou ik enorm van klassiek en rariteiten. Dat noem ik lef tonen en je ziel laten zien. Dat creëer je niet door een houten woonketting neer te leggen…

Interieur van House of Fiv5

Stel dat alles mogelijk is, geen beperking door geld et cetera, wat zou je dan creëren?

Als geld geen probleem is, dan wil ik een eigen pand met mijn werk. Een pand die je triggert om binnen te stappen door een bepaalde geur en muziek. Ik ben enorm zintuiglijk ingesteld en hoop altijd dat meer mensen dat hebben! Ik zou enorm graag mijn ideeën tentoonstellen en andere creatievelingen een podium bieden. Niet de gesjeesde types, maar mensen met mooie ideeën, een soort synergie. En een oven om van mijn borden servies te maken.

Ook zou ik een kledinglijn willen. Ik stroom over van de ideeën! Geld doet mij niet veel. Ik vind gelukkig zijn en het goed hebben waardevol. Soms snap ik niks van deze wereld, ook niet van social media, commercie en trends en de enorme behoefte van mensen om daar massaal achter aan te lopen. Ik zal nooit posten dat ik op een hotspot ben of continu namen droppen. Ik waak over mijn eigen authenticiteit, maar zal nooit het achterste van mijn tong laten zien.

Wat zijn je plannen voor 2017 met House of Fiv5?

Zoals ik al zei, zit ik bomvol ideeën. Ik ben bezig met een paar projecten momenteel en wil nog steeds verder met mijn borden. Ook ben ik bezig met kleding en vind ik het tof om meubels te refurnishen! Uiteindelijk wil ik hier echt mijn beroep van maken. Het liefst wereldwijd borden van House of Five verkopen. Ik zou hotels willen inrichten want ik hou van luxe met een knipoog. Kortom, er zit nog zoveel in het vat. En de erotique mag ook best wel terug, uiteraard suggestief, het hoeft er niet te dik bovenop te liggen. Ik wil in 2017 gaan voor de ‘OOMPFF’.

Volg House of Fiv5 óók op Instagram om geïnspireerd en op de hoogte te blijven van haar creativiteit!

Bedankt Suus voor je antwoorden en heel veel succes met de komende leuke projecten! 😉

 

© Fotografie House of Fiv5 tenzij anders verwezen