Voor ik een gastblog schreef voor vaderdag, struinde ik wat rond op wonenmetlef.nl om producten te selecteren voor mijn eigen blogposts. Het gastblog leidde tot gezellig e-mailverkeer heen en weer en een logische vervolgstap was natuurlijk een ontmoeting! In september bezocht ik het pand van de stoere webshop wonen met LEF!. Ik ontmoette het team niet alleen, ik mocht ook mijn nieuwsgierigheid de vrije loop laten en vroeg eigenaresse Simone het hemd van het lijf.

Terwijl ik het pand binnenstap spot ik enkele items uit de webshop. Britt heet mij welkom achter de houten balie. Een ruwe industriële afwerking die past bij het beeld wat ik van de webshop heb. Eventjes later ontmoet ik Simone en volg haar naar het kantoor boven waar ik ook haar man, sparringpartner en mede-eigenaar Jeffrey ontmoet en hond Jackie. Ik neem plaats op een comfortabele bank met de sierkussens van OYOY, tegenover een tafel en broodplanken van HK Living. Ik word hier helemaal blij van: dit is gewoon interior-heaven!

seletti-aap

Deze fantastische lamp van Seletti is een eye-catcher voor thuis én op kantoor! Jup, ook dit prachtige item is ter decoratie op het kantoor van Simone & Jeffrey! – © Johan Hazenbroek

Na een kleine introductie maak ik met Simone een offline wandeling door de webshop waar ze onder andere de collectie van Nicolas Vahé toont (waarvan je nu enkele items van krijgt bij een bestelling!), maar ook van het nieuwe merk waar ze persoonlijk erg over te spreken is: OYOY. De webshop telt inmiddels 48 merken en de groei neemt toe.

Beneden ontmoet ik Nick en Cas die ervoor zorgen dat jouw bestelling op tijd bezorgd wordt. Voorheen was het pand ook voorzien van een showroom, maar omdat de webshop behoorlijk uit de voegen begon te groeien hadden ze meer ruimte nodig. Dat is niet gek, te bedenken dat de webshop bestaat uit meer dan 5.000 (!) producten.

hk-living-stoel-loft-lounge-zwart-62x80x86cm

Een prachtige still uit de collectie van HK Living, één van mijn favoriete merken die ruim vertegenwoordigd is op wonenmetlef.nl

Het is fantastisch om eens door een offline webshop vol interieur te mogen lopen, zeker met de bruisende en energieke Simone als ‘reisleider’. Eenmaal teruggekomen is het tijd om nog meer te weten te komen over de webshop. Tijd om mijn vragenlijstje erbij te pakken!

Wat was de drijfveer om een webshop te beginnen? 
“Ondernemen zit in ons DNA. We komen beide uit een ondernemersfamilie waardoor ideeën snel vorm krijgen en een platform. Voor wonen met LEF! zijn we een steigerhout concept begonnen in hetzelfde pand. Dat liep goed en naast meubels op maat verkochten we een subtiele collectie aan woondecoratie. Vrij snel erna namen we de webshop wonenmetlef.nl over en hebben we hier met hart & ziel onze eigen invulling aan gegeven. Het steigerhout concept hebben we tussentijds verkocht om ons volledig te kunnen richten op de groei van onze online onderneming. Dit heeft mede ertoe geleid dat de shop in de afgelopen 3 jaar een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt, en nog steeds. Hier zijn we natuurlijk hartstikke trots op!”

Jullie hebben net een nieuwe website, komen er meer ontwikkelingen aan? 
“De nieuwe website creëert ruimte voor groter beeld en daarmee ook meer beleving. Je kan bijna niet meer zonder in deze tijd waar alles om veel beeld draait. Tevens hebben we nu ruimte voor meer blogactiviteit waar we ook meer tijd aan willen besteden zodat we kunnen inspireren en samenwerkingen aan kunnen gaan met (bekende) gastbloggers. Tevens timmeren we hard aan de weg met onze online shop in Duitsland en ook zijn we achter de schermen druk bezig met uitbreiding naar België en UK, waar we eveneens de naam LEF living zullen gaan hanteren.”

lef-collections-shopper-with-text-just-let-me-shop

Hoe stellen jullie het webshop aanbod samen?
“We kijken o.a. naar categorieën die producten missen en vullen het zo aan voor een uitgebreid en compleet aanbod. Neem bijvoorbeeld onze badkamercategorie waar we ook een volledig aanbod willen bieden in kleuren en materialen. Als er iets mist gaan we op zoek naar merken die passen binnen deze categorie.

Daarnaast bundelen we kleine merken met een minimale collectie en onze eigen creaties (zoals de shopper in de afbeelding hierboven) onder de verzamelnaam ‘LEF collections’.

nicolas-vahe-zout-frans-zeezout-320g

“Ook ben ik van mening dat interieur meer dan huisdecoratie is. Het is een bepaalde lifestyle en dat willen we overbrengen. De webshop is een bespiegeling van waar wij zelf enorm van houden zoals etentjes bij hippe tentjes, stijlvol design in en om het huis, kwalitatieve kruiden in een designjasje van Nicolas Vahé en genieten van het leven. Het aanbod is daar op ingedeeld. Zo bieden we naast meubelen, woonaccessoires ook audio, lifestyle en fashion artikelen zoals tassen, kettingen en horloges.”

Daarnaast hechten we enorm veel waarde aan een goede relatie met de merken die we aanbieden. Beurzen zijn daar goede gelegenheden voor. We hebben ook kennis gemaakt met een nieuw merk op Maison et Objet waar we heel enthousiast over zijn… tromgeroffel: Normann Copenhagen.”

normann-copenhagen-kandelaar-nocto-mint-groen-zink

Mooie kaarsenhouders voor de donkere dagen! Sfeervol, minimalistisch en eenvoudig te verplaatsen. 

Ik ben het volledig eens dat interieur een lifestyle is en vind dat jullie dat goed overbrengen. Op de website verkopen jullie die diverse levensstijlen ook onder thema’s, zoals “Let’s go green”, een actueel trending onderwerp. Wie stelt deze thema’s samen? 
“Deze thema’s stel ik met behulp van ons marketingteam samen. Met hen spar ik ook veel op het gebied van creativiteit. Zij voelen goed aan welke stijl wij neer willen zetten met ons wonen met LEF!”

Wat kunnen fans nog meer verwachten naast het nieuwe Deense merk? 
“We bieden ook straks meer audioapparatuur voor je afspeellijst in het weekend (en doordeweeks). Dat doen we natuurlijk wel stijlvol met de Tivoli retro radio’s, maar ook straks met creatieve audiovormen van KreaFunk in bijvoorbeeld de vorm van een uil.”tivoli-audio-tafelradio-one-cherry-kobalt-blauw-21

Is er nog iets in de pijplijn? Tipje van de sluier?
“We zijn altijd druk met ideeën. Thuis gaat het sparren natuurlijk gewoon verder. Momenteel werken we aan diverse concepten, maar nog niks concreets om te kunnen delen. Wel merken we echt een duidelijke groei en zijn we druk op zoek naar uitbreiding en stagiaires om ons te versterken en ideeën waar te maken.” As we speak, zijn er inmiddels twee fulltimers toegevoegd aan het team!

Heb je nog tips voor mensen met een eigen onderneming of mensen met de ambitie om een eigen webshop te beginnen? 
“Blijf altijd dicht bij jezelf en behoud de focus. Er komen zoveel dingen op je af, dus zorg dat je bij je eigen stijl blijft. En zet goed in op social media. Veel aankopen in de webshop komen bij ons binnen via social media. Op Facebook wordt veel gereageerd en zelfs via Instagram waar we inmiddels meer dan 10K volgers hebben!!”

Bedankt Simone en Jeffrey voor jullie tijd en antwoorden op mijn vragen! Het is fantastisch en inspirerend om het verhaal te horen van een ondernemersduo die commercie en creativiteit bundelen. En ik ga niet met lege handen naar huis! Ik verlaat het pand met de nieuwste wonen met LEF! shopper met een heerlijke kreet en een aantal fijne goodies.

totebag-just-let-me-shop

Just let me shop and no one gets hurt 🙂 © Johan Hazenbroek

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer? Neem dan een kijkje op wonenmetlef.nl. Volg de Facebookpagina en Instagram voor leuke acties en kreten om je weekend met een smile te beginnen!

Image credits via wonenmetlef.nl