Mijn mailbox stroomt over met nieuwe producten van IKEA. Het bekende geel-blauwe merk, waar je ook heerlijk kan budget-ontbijten, introduceert een aantal nieuwe producten vanuit inspirerende samenwerkingen. Onlangs bezocht ik de vestiging in Delft met een vriendin en nam daar plaats in het restaurant voor een heerlijke simpele lunch. Het restaurant in Delft is een mix van stijlen die toch een geheel vormen. Inspirerend, aangenaam en binnenkort waarschijnlijk in een anders jasje!

Inderdaad een nieuw jasje voor het restaurant, maar ook voor de horecagelegenheid om de hoek en voor thuis. Voor de nieuwe serie, genaamd JANINGE, heeft IKEA haar krachten gebundeld met het Zweedse toonaangevende Form Us With Love (leuke woordspeling!). De opdracht? “Ontwerp een multifunctionele stoel die niet alleen mooi staat in huis, maar ook voldoet aan de strenge eisen voor het gebruik in openbare ruimtes”. Het idee voor de serie is ontstaan uit IKEA’s behoefte aan nieuwe stoelen voor eigen restaurants, kortom win-win!

IKEA_JANINGE-animation

 “Ondanks de hoge eisen waar we aan moesten voldoen, is JANINGE één van de meest betaalbare design producten die we ooit hebben gemaakt” – Form Us With Love

IKEA_JANINGE-sketch

IKEA_JANINGE-spilled

De JANINGE serie is vanaf 10 februari 2015 verkrijgbaar in alle winkels. De stoelen zijn verkrijgbaar in wit, lichtgrijs, donkergrijs en geel en gegoten uit één stuk en gemaakt van glasvezel versterkt kunststof. Naast stoelen kent deze serie ook barkrukken van glasvezel met een poot van roestvrij staal. Iets voor bij jou thuis?

JANINGE is an inspiring collaboration between IKEA and the Swedish design agency ‘Form Us With Love’. It all started from the idea of refurnishing IKEA restaurants and ended up in a chair which is good for home use AND recreational use! The chairs are sustainable, strong and simple. Form Us With Love names it “one of the most affordable design products” they’ve created.

I personally like to see these chairs in ‘my’ IKEA store the next time I bring a visit 🙂 
The chairs are available in white, light grey, dark grey and yellow and in stores from the 10th of February (Netherlands). 

Photography via IKEA