Deze week spotte ik twee super toffe concepten: Mujumaps en Grafomap. Via de websites kan je eenvoudig zelf je kaart van jouw favoriete stad of land genereren en dat moest ik natuurlijk proberen!

Ingelijste trots voor thuis

De meeste mensen zijn trots op de stad waar ze wonen of geboren zijn. Ik ben er zo eentje. Sinds 2010 ben ik de bewoner van 55 vierkante meter Rotterdam en daar ben ik trots op! In 1986 werd ik er geboren en groeide ik op in een dorpje verderop. Natuurlijk ben ik op de hoogte van het feit dat er meer merken zijn die je de mogelijkheid geven een stukje kaart van jouw favoriete stad of land te claimen. Echter, waar de andere merken je een zwart-wit versie bieden, bieden deze twee concepten meerdere kleuren aan, waarvan mijn favorieten: blauw en carbon. En… de mogelijkheid om zelf de titels toe te voegen, kortom: personalisatie, en daar ben ik fan van!

© Mujumaps

 

Mijn eigen stukje Rotterdam

Uiteraard ging ik meteen aan de slag met mijn eigen locatie: Rotterdam. Zowel de website van Mujumaps als die van Grafomap is ontzettend gebruiksvriendelijk! Een voordeel voor jou en mij en iets waar mijn designershart sneller van gaat kloppen #nerd. Bij Mujumap kan je een maal inzoomen, bij Grafomap kom je net een beetje dichterbij. Ik heb beide sites uitgeprobeerd en deel hieronder de horizontale versie in Mujumaps en de verticale versie in Grafomap. Als je goed kijkt spot je een soort oog. Precies daar woon ik!

Mijn eigen stukje Rotterdam in blauw via Mujumaps

 

Meer inzoom op mijn stukje kaart van Rotterdam in carbon (zie het oog rechts van de rotonde) via Grafomap

Naast een grote titel, kan je ook een ondertitel toevoegen. Ik heb er ‘enjoying life since 2010’ ingevuld. Bij Mujumaps worden de lengte en breedtemaat van de locatie boven je titel toegevoegd, bij Grafomap zet ‘ie ze achter je ondertitel – zoals je hierboven ziet.

Mujumaps vs Grafomap

Beide sites zijn gebruiksvriendelijk en bieden je de mogelijkheid je kaart te personaliseren. Er zijn wel enkele verschillen, die heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet:

 

• Op locatie kan je bij Mujumaps slechts 1 keer inzoomen, bij Grafomap kan je door te scrollen dieper inzoomen;
• Beide bieden je 3 mogelijke titels aan, bij Grafomap kan je de plaats hiervan niet kiezen en staan ze automatisch linksonder gepositioneerd. Mujumaps biedt 3 opties; onderaan, bovenaan gecentreerd en rechtsonder;
• Bij Mujumaps kies je voor 1 layout in 4 kleuren: rood, blauw, vintage turquoise/paar en zwartwit. Grafomap kent meerdere layouts gebaseerd op een van de 9 kleuren die je kiest, zoals zwartwit, rood, blauw, geel en enkele kleurcombinaties zoals ‘tarwepasta’ en ‘noir’.
• Qua prijs is het een beetje krom. Een Mujumaps poster van 50×70 cm kost je €50, de verzendkosten zijn gratis. Een Grafomap poster kost €49, maar er komen verzendkosten bij van 7 euro.

 

Uiteindelijk zit het grote verschil ‘m in het design. De een biedt veel mogelijkheden aan, de ander is meer simplistisch. Wat ik waardeer aan Grafomap is de mogelijkheid tot dieper inzoomen waardoor het kleine eilandje waar ik woon meer aandacht krijgt. Bij Mujumaps vind ik de simplistische layout een voordeel.

 

Anyhow, ik vind beide concepten tof en wilde deze je zeker niet onthouden. Ook deelde ik het concept met mijn vriend die er enthousiast van werd. Ik heb nog even een burgerlijk voorbeeldje toegevoegd, mochten we gaan samenwonen en elders gaan wonen 😉

Voorbeelden van Mujumaps, his & his

Kan jij al een keuze maken? En als ik zo nieuwsgierig mag zijn; welke kies je?

Foto credits header © Mujumaps