Standby ~ een stand waarbij het apparaat niet uitstaat, maar ook niets doet

Het is alweer eventjes geleden dat ik een blog met je deelde. Een weekend alliteratie, foto’s van mijn huis of gewoon een lifestyle update. Er is overigens zat veranderd, dus daar ligt het niet aan. Als je me op Instagram volgt zie je dat ik afgelopen weekend zelfs nog een tof nieuw bijzettafeltje scoorde voor tien euries!

Ik bedacht me dat ik label1114.nl destijds begonnen ben om mijn interieurstijl te vinden. En dat is gelukt! Ik heb nog steeds een enorme veranderdrang, maar alle veranderingen passen wel in een bepaald stijltje die ik, en zelfs mijn vrienden, als ‘Johan’ label. En met die opgedane kennis van interieurstijlen, mijn enorme enthousiasme voor kleur en de energie die ik krijg van interieurdesign, help en adviseer ik nu anderen. Van vrienden tot klanten, die via-via mij weten te vinden voor kleur. En ik doe het ontzettend graag!

Maar de behoefte om te bloggen is een beetje weg… en dat heeft een paar redenen

Geen influencer…

Bloggen is voor mij een manier om mijn levensstijl te delen. Ik vind schrijven ontzettend leuk en deed het al voordat bloggen hip werd. Ik hoef er ook geen geld mee te verdienen, het is iets wat ik er graag naast doet. Of in dit geval: deed. Een van de redenen dat bloggen voor mij steeds minder leuk is, is toch wel het zogeheten ‘bloggerswereldje’.

Voorheen las ik behoorlijk wat blogs, maar uiteindelijk deelden de meesten – in de interieurcategorie – hetzelfde. Ook kon ik bijna alle interieurevenementen of nieuwe productinnovaties bijwonen en deelde ik daar enthousiast mijn ervaring(en) over. Maar het hele ‘influencers’ gedeelte maakt er een zooitje van. Bloggers beïnvloeden met een product die zij voorheen niet aanprezen, maar nu ze er een smak geld voor krijgen, wel. Ik weet hoe marketing werkt, geloof me. Ik ben een underdog geweest in het bloggerswereldje. Heb er fantastisch leuke mensen mee leren kennen en een tal van inspirerende evenementen bijgewoond. Maar ik kan dat nu ook simpelweg niet meer omdat ik niet minimaal 10.000 volgers heb. Er zijn overigens merken die die harde eisen niet stellen, gelukkig!

Aandacht op design

Waar ik mezelf de afgelopen tijd wel mee heb bezig gehouden is design. Ik ben veel aan het experimenteren met illustreren en met name lettering. Letters hebben me altijd gefascineerd. Afgelopen maand rondde ik een uitdaging van 36 letters en cijfers af. Hier ging mijn creatieve hart weer sneller van kloppen! Ik heb weer meer zin om te experimenteren met design, zoals ik ook als student deed. Ik wil mijn creativiteit delen met anderen en anderen inspireren. En geïnspireerd worden door andere designers. Artiesten. Creatievelingen.

Blog op standby

Daar richt ik me de komende tijd op. Ik weet dat ik behoorlijk hak op de tak kan zijn en dat ik spontaan weer zou kunnen gaan bloggen. Eerder pauzeerde ik ook, maar schreef toen dit ontzettend leuke blog over het interieur van je date. Ik wilde het delen met iedereen! En ik tikte het eerst in de notities-app voor ik het publiceerde op mijn blog die eigenlijk op pauze stond. Daarom zet ik mijn blog even op standby voor de komende maanden. Eens kijken of de behoefte om te bloggen wegblijft.

Tot die tijd wil ik elke lezer bedanken voor het lezen, reageren of delen van mijn blogposts!