Kerst staat voor de deur. In september kon je al de eerste pepernoten proeven en de kerstafdeling van menig warenhuis fonkelt weer flink. Vorig jaar kochten Jeroen en ik veel nieuwe klassieke kerstdecoratie. En met klassiek bedoel ik gewoon ballen en hier en daar sierlijke houten hangers.

Stiekem houd ik wel van die traditionele kerstdecoratie. Ik ben er mee opgegroeid, maar tegelijkertijd vind ik het wel een beetje ‘saai’. Uiteraard spotte ik een alternatief die ik graag met je deel!

Sparkles from Amsterdam

Het Amsterdamse Vondels heeft een behoorlijk leuk en divers aanbod aan kerstballen. Deze ‘sparkles from Amsterdam’ zijn grappig, sfeervol en net even anders. Een omschrijving waar ik helemaal blij van word! Vondels is het resultaat van liefde voor kerst, plezier, mode en design en is opgericht in 2015 door Yan Xu en Loesje Donner-Raedts. De kerstballen zijn van glas met eigentijds design. Ze hebben hun ruime aanbod verdeeld in de look books Eclectic Flow, Exotic Panthers, Candy, Top Of The Pops, Stars and Stripes, Treasure Hunters en Icons. Aan kleur geen gebrek!

Essentieel voor bloggers: een goede camera en een typemachine 😉

Van Nijntje tot signatuur rode lippen

Het hele Black Friday-weekend is inmiddels achter de rug, maar ik hoop dat je nog wat budget over hebt want deze kerstballen zijn echt heel tof en onmisbaar in een de kerstboom van nu! Natuurlijk zijn de look books richtinggevend, maar bepaal je zelf wat je voor thema aan je boom geeft!

Voor chocoholics

Voor de echte chocoholics kunnen deze kerstballen niet ontbreken! Een heerlijke gesuikerde donut, een flinke chocolade reep (helaas niet van Tony’s) en browniecake. Geen idee hoeveel punten dit zijn in de Weight Watchers  app, maar  je scoort er in ieder geval punten mee in je interieur! Martha Stewart eat your heart out!

 

Voor Pop Art fans

Wow! Als Andy Warhol een kerstboom had dan zag ‘ie er zo uit! Fans van pop-art kunnen hun creatieve hart ophalen met deze kerstballen. Fruitig, kleurrijk en met een knipoog.

 

Voor rockstars

Tikkeltje rebels? Dan kan je met deze Harley, knalrode lippenstift en bliksemschicht los! Ze zouden het perfect doen als embleem op die stoere leren jas van je, zeker met een flinke tijgerkop erop – lekker old school!

 

Voor tropische temperaturen

Geniet je momenteel van de tropische trend in interieur en ben je de flamingo een beetje zat? Dan hebben ze ook een tropische oplossing voor jouw boom. Een sfeervolle kolibrie, een schijfje citroen voor een verfrissende gin tonic of gewoon een glinsterende tijger. Combineer diverse hangers voor interactie zoals ik hieronder doe met de kolibrie die nectar van de citroen pikt.

Naast deze voorbeelden zijn er nog véél meer mooie ballen! Ga zeker even naar hun shop en scoor bijvoorbeeld een serie unicorns, Nijntjes, een hamburger of een Formule 1 auto. Je kan het zo gek niet bedenken of Vondels heeft het!

Welke zijn jouw favoriet?

 

Fotografie kerstdecoratie Vondels
Fotografie kerstboom via Unsplash