Niet alleen onze woonkamer werd in de verf gezet, ook de keuken kreeg een update! De plafonds en twee wanden fris wit, waardoor de zwarte keuken nog beter tot zijn recht komt. En met een creatieve twist werd ook het gouden wandje behouden…

Wat zijn we blij met de nieuwe kleuren van de woonkamer! We hebben even getwijfeld en schommelden van beige naar wit en van groen naar blauw. Een ding was zeker: het moest anders. Met de keuken wilden we het tegenovergestelde: niks anders. Nouja… geen nieuwe kleur op de muur. We zijn nog steeds zo tevreden met de gouden warme tint. Een sterk contrast met de zwarte keukenkastjes en het witte keukenblad.

RAL to the rescue!

Het is overigens niet de exact zelfde kleur als voorheen. We hadden helaas niet voldoende van de gouden verf in huis en ik was door alles eromheen zo gefocust op de diepblauwe kleur van de woonkamer, dat het gouden kleurvlak me volledig ontschoten was…

Gelukkig zijn er kleurenwaaiers. RAL to the rescue! De schilder leende ons een kleurenwaaier en uit een flink arsenaal aan kleuren kozen we voor RAL 8000. Een groenbruin die goed overeenkomt met de gouden kleur die je ook kan spotten in onze logeerkamer.

Het zonnetje laat de wand stralen

Naast de ietwat andere kleurtint, werd het vlak ook iets kleiner. Ik had als amateur namelijk de kleur tot de hoek laten doorlopen en begreep van onze schilder dat zoiets vloeken in de kerk is voor schilders… Zo gezegd zo gedaan: een nieuw kleurvlak in groenbruin werd op de muur gezet met perfect strakke lijnen!

En zo kreeg onze frisse nieuwe keuken wederom een gouden wandje.
Goedgekeurd door Joep 🙂

Fotografie © Johan Hazenbroek