Voel jij je ook zo’n mol? Ik vertrek in het donker en ga ook weer in het donker naar huis. Het lijkt soms of er tussen licht en donker slechts 5 minuten tijd zit en daardoor behoorlijk “ineens”. Dat heeft ook als effect dat ik mijn toffe cadeaus nog niet heb kunnen delen want aan flitsen heb ik een hekel. Foto’s worden er zo flets van en onnatuurlijk. Kortom, je moet het nog even doen met je fantasie.

Planten als cadeau

Elk jaar krijg ik weer de vraag: ‘wat wil je voor je verjaardag?’. En aangezien ‘je gezelligheid’ soms niet voldoende is, gaan er wat hersenkraaksessies aan te pas. Ik vind het altijd zo ontzettend moeilijk omdat ik 1) alles wat ik wil al gekocht heb en 2) geld nog steeds een lastig cadeau vindt – al kan ik het vaak wel goed gebruiken 🙂 Maar dit jaar wisten mijn vrienden me zeker te verrassen! Ik kreeg namelijk planten cadeau! Daar ben ik ontzettend blij mee want ik ben gek op groen en op die manier dragen ze bij aan deze gezonde verslaving.

De foto’s van deze aanwinsten houdt je nog tegoed, wel kan ik je vertellen dat het om een Calathea (Tea) gaat en een Dracaena (Draak). Ook kreeg ik etentjes cadeau. Ook daar kan je me altijd blij mee maken!

Cadeaus van mezelf voor mezelf

Omdat ik eigenlijk nog niks voor mezelf gekocht had, besloot ik binnen te lopen bij Søstrene Grene, een van mijn favoriete woonwinkels. Ze hebben een wisselend assortiment en ik ga er eigenlijk nooit weg zonder lege handen. Soms zijn het maar zwarte kaarsen die ik voor een prikkie scoor. Het afgelopen jaar heb ik er minstens 3 plantenpotten gescoord, een stuk of 30 zwarte kaarsen (ze zijn tenslotte maar 43 cent – dacht ik) en wat keukentextiel.

IMG_0136

Het geluk van een vaasje

Sinds afgelopen weekend kan ik daar bovenstaand vaasje aan toevoegen. Ondanks dat ik inmiddels minder vaak bloemen in huis haal, ben ik enorm verzot op vaasjes. Geen idee waar die gekke tik vandaan komt. Niet dat mijn kast vol lege vaasjes staat. Het vaasje vulde ik met bloemen die ik kocht bij Franc Nissen, mijn bloemist om de hoek. Ik noemde hem al eerder in een blogpost over plantenhotspots in Rotterdam, want ook voor planten kan je bij hem terecht. De zwarte houten schaal is overigens van IKEA en ik heb geen idee waar ik de ronde transparante vaas van heb… De limoenen zijn over van de Gin Tonics 😉

Enfin, ik kocht dus een vaasje voor nog geen €7 en dat werd het pronkstuk van mijn tafel. En daar word ik intens gelukkig van.

PS: ook kocht ik later nog twee toffe kandelaars die ik later deze week hoop binnen te krijgen… Wordt vervolgd!