Allereerst wil ik jullie vandaag feliciteren met mijn verjaardag. Subtiel he? Laat ik zeggen dat er afgelopen weekend een kleur op de muur ging bij mijn vriend die ook verre van subtiel is en dat kleur dus daadwerkelijk inspireert! Enfin, vandaag wordt er 31 x ‘hiep hiep hoera’ geroepen en taart gegeten. Naar dat laatste kijk ik meer uit, dus ik denk dat ik eerst maar taart serveer want met volle mond praten is niet netjes 😉

Ik heb je inmiddels wel nieuwsgierig gemaakt met die niet zo subtiele kleur, maar geloof me: het valt best mee – net zoals 31 worden. Het verbaasde mij eigenlijk veel meer dat hij voor de betreffende kleur koos!

Dag wit huis!

Het kon natuurlijk niet zo zijn dat als je met een kleurfanatiekeling ‘gaat’, dat je muren wit blijven. De afgelopen maanden is niet alleen mijn interieur veranderd door zijn input, maar ook zijn huis is veranderd door mijn input. Alleen waar ik snel iets probeer en vaak impulsief ben, is Jeroen wat meer doordacht. Een goede combinatie als je het mij vraagt! Zijn gang was inmiddels al warmer en meer luxe door het donkere behang en de nieuwe verlichting, maar nu mocht ook zijn woonkamer eraan geloven: kleur! Blauw én okergeel om precies te zijn.

Yippie; blue!

Het contrast tussen Rotterdam en Den Bosch was behoorlijk groot – het witte huis en het blauwe huis – maar is inmiddels iets minder want ook Den Bosch kleurt inmiddels blauw! Nu denk je misschien dat ik een enorme vinger in de pap heb, maar niks is minder waar. Vriendlief heeft een ontzettend goede interieursmaak en is ook gek op blauw (dat maakte zijn kledingkast al duidelijk). En zoals ieder gek-op-interieur-koppel zitten ook wij voor de buis gekluisterd bij woonprogramma’s. Het is misschien wel een van de meest burgerlijke* manieren om je zondag mee in te vullen.

In een van die woonprogramma’s kwam de kleur Yippee Blue van Histor voor. Een mini Eureka-momentje bij Jeroen, die zielsgelukkig was dat hij de kleur blauw ‘vond’ die hij onbewust zocht. Zo gaan die dingen nou eenmaal: je moet tegen een kleur aanlopen. De kleur heeft iets weg van de bekende blauwe jeanskleur van de Volvo V40, die hij tot zijn favoriete kleur had bestempeld. Kortom: ritje naar de bouwmarkt en vrijdag direct aan de slag! Ik heb maar een paar stroken verf erop gezet, want ik had aardig wat freelancewerk liggen, maar kon wel meegenieten van het ontzettend toffe effect!

Jeroen-Yippie-Blue-02

Jeroen-Yippie-Blue-01

Naast de designradiator, komt ook de IXXI meer tot zijn recht! Echt een ontzettend sfeervol geheel, waarbij de kleur ook lijkt te veranderen bij lichtinval. Van heel donker blauw naar een lichtere grijsblauw bij de raampartijen naast de bank. Het had beter geweest om je een voor en na foto te tonen, maar dat zijn we in alle enthousiasme vergeten!

Een pittige keuken

Behalve kruidig koken, koos Jeroen ook voor Spicy Yellow in de keuken. Ik wist niet wat ik meemaakte! De man die ik – bijna een jaar geleden – leren kennen met zijn spierwitte muren koos voor okergeel boven de keuken. Als je een beetje bekend bent met kleur weet je dat blauw en geel complementair zijn, oftewel; tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Deze kleuren laten zich dus prima voor het oog combineren en ook in de werkelijkheid!

Jeroen-Yippie-Blue-Spicy-Yellow-01

Ik ben ontzettend gecharmeerd met de combinatie van Yippee Blue en Spicy Yellow, maar ook in combinatie met de witte keuken! Sfeervol, warm, luxe en modern zijn de woorden waarmee ik deze combinatie kan omschrijven. Ook Jeroen is er ontzettend blij mee en zette het toch allemaal in 2 dagen op de muur!

Ben helemaal blij dat ook Den Bosch inmiddels ‘ingekleurd’ is. Natuurlijk is blauw mijn favoriet, maar ook van deze warme gele kleur ben ik gecharmeerd!

 

 

*Correctie op het meest burgerlijke wat je op zondag kan doen: gisteren decoreerden we de kerstboom. Ja inderdaad: ‘nu al?!’. Het was ontzettend burgerlijk, maar stiekem ook erg leuk en bovenal stil. We waren namelijk beide behoorlijk gefocust om de juiste kleuren (koper, roest en blauw) te combineren 😉