Het heeft wat voeten in de aarde om die enorme woonkamer van ons in te verf te zetten. Met name door het oppervlak, maar ook zeker het kiezen van een kleur. We hadden alles op licht gezet en toen maakten we toch een last minute switch naar ’the dark side’…

Welcome to the dark side… we have cookies

Waarom we toch voor donker gaan? Omdat we beide gek zijn van kleur op de muur, onze appartementen beide blauwe muren telden én omdat we stiekem fan zijn van een hotel chique stijl voor de woonkamer. Ook denken (lees: allang getest in SketchUp natuurlijk ;)) we dat de kamer het prima kan hebben. Los van de wand waar de tv aan hangt én de wand waar we nu een vakkenkast hebben, zijn er geen grote vlakken muur. We hebben een aantal grote kozijnen en een flinke schuifpui die allen enorm veel licht naar binnen halen. Daarbij is de ruimte hoog (3.22 m) waardoor deze nu wat knusheid mist.

“Wordt dat niet te donker?”

Een donkere kleur maakt de muren zeker weten donker, maar door al het binnenkomende licht geeft het een gevoel van luxe, rust en sfeer. Kijk maar eens hoe de donkerblauwe muren uitpakken bij mijn thuiskantoor! Daarbij houden we het plafond wel gewoon wit, of in dit geval ‘All White’. En ook de keuken blijft wit. Deze aan de woonkamer grenzende ruimte heeft namelijk een lager plafond en zwarte kastjes. Daarbij heeft een van de keukenmuren dezelfde gouden kleur als de logeerkamer, die we zo houden.

Een maandje bedenktijd

Om alvast een gevoel te krijgen bij de kleur heb ik een sample besteld van de donkere kleur die we op het oog hebben: Black Blue van Farrow & Ball. Helaas behoort de kleur inmiddels tot ‘The Archive Collection’, waardoor deze niet bij Farrow & Ball direct te bestellen is als tester. Maar gelukkig heeft verfwinkel.nl hier wel een mooie service voor.

Je snapt wel dat toen de samples binnenkwamen, ik deze meteen op de muur gezet heb toen er weer daglicht was. Naast het kozijn, zodat we meteen konden kijken of de kleur matcht met RAL 7016. Check! En een groter vlak op de wand van de tv, zodat we er aan kunnen gaan wennen. Het is best donker, maar ik durf het wel aan en Jeroen ook gelukkig! “Voordeel van tex is dat als we het niks vinden we het over kunnen schilderen…”, aldus Jeroen. En als je het niet probeert, dan weet je het niet he 😉

Over een maandje gaat het schilderwerk gebeuren, kortom: tijd om een keuze te maken!