Met een geslaagd weekend achter de rug, is het heel eenvoudig om een blauwe maandag te doorstaan! Alleen maar leuke herinneringen en als ik het even niet meer weet, dan hebben we gelukkig de foto’s nog. Vanochtend spotte ik de bloedmaan op weg naar kantoor. Normaliter is een nieuwe maanstand niet helemaal mijn ding, maar deze lijkt het goed te doen. Yeah!

Blue is my happy colour

Vorige week kreeg ik een e-mail met de vraag waar ik de denimblauwe kleur van mijn woonkamer gescoord had. Ze vond de kleur helemaal geweldig en had al enige moeite gedaan om de juiste kleur te vinden. Ik snap dat het niet altijd makkelijk is, zelfs niet als je weet welke kleur je wenst. Ook ik loop er nog steeds tegenaan. Naast dat een kleur anders uit de verf kan komen, is het altijd weer even gokken of het zo wenselijk is als in je hoofd. Ik ben een groot fan van blauw. Ik draag het, mijn slaapkamer kleurt blauw, mijn hal is blauwgrijs en — zoals je hierboven gelezen hebt — mijn woonkamermuur denim. De keuken die ik onlangs een lichtzwarte kleur gaf, heeft ook een blauwe gloed. De kleur ontspant me. En ik ben niet de enige. Mijn vorige blauwe muur in de woonkamer inspireerde de dame van deze binnenkijker in Rotterdam voor haar slaapkamermuur.

De dag ontspannen beginnen

 

Lekker wakker worden onder een blauw dekbed in deze slaapkamer, om vervolgens liggend kussentje Sanremo te pakken voor onder je rug en te genieten van een eerste kop koffie of thee in bed. Voor een beetje hotelsfeer, vaas Willem op je nachtkastje — leeg of gevuld met een distel en een tak eucalyptus. Waxinelichthouder Kivi naast de vaas, gedoofd na een ontspannen bad gisteren. Badderen was nog nooit zo kalmerend in een losstaand bad naast een diepblauwe muur met klassiek randje. Handig randje om Kivi op te zetten, maar ook geurstokjes met een Caribisch geurtje van kokos en limoen. Misschien een extra lekkere lotion uit zeepdispenser Nova die elegant opgaat in de blauwe omgeving. Extra genieten, want deze blauwe accessoires kosten max. €30!

 

Lees ook gerust mijn Blauwe Maandag post van 2018 en volg mijn blauwe inspiratiebord op Pinterest voor een extra positief begin van deze maandag!

Fijne maandag allemaal!

 

Coverfoto © Siarhei Plashchynski [Unsplash]