Dat is inderdaad een mok, waarmee ik de potgrond toevoeg aan mijn Monstera. Afgelopen weekend besloot ik de zondag eens goed te besteden met een taak die al een tijdje op mijn todo-lijstje staat, namelijk: planten ompotten! Met het heerlijke zondag-zonnetje op mijn rug en af en toe hulp van Jeroen, was de klus zo geklaard!

Alle planten verzamelen!

De Scindapsus Pictus op mijn lockerkast groeit als een malle! Een van zijn strengen is bijna 2 meter lang en de andere twee strengen lijken minder goed te groeien. Misschien dat de wortels ruimte tekortkomen, dus ik besloot de binnenpot weg te halen en de plant volledig in de pot te poten met een flinke hoeveelheid nieuwe aarde. Ik ben echt fan van deze prachtige Scindapsus met het bonte grijsgroene blad. Eigenlijk ben ik gewoon fan van de Scindapsus in het algemeen, ik stekte namelijk ook de Aureum die blijft groeien — waar je ‘m ook neer zet. Makkelijke planten: gek op!

Het is cliché, maar het motto ‘alles wat je aandacht geeft groeit’ klopt als een bus! De Scindapsus is ook een van de planten die ik vaak cadeau doe tijdens een housewarming. Deze makkelijke plant is én sfeervol én makkelijk in onderhoud. Kortom: ideaal! En omdat het zo’n fijne plant is besloot ik de Aureum te stekken. Door een vaasje met water in de vensterbank te zetten, groeiden er flinke wortels aan. En die wortels stopte ik gisteren in de grond 🙂

Gezien deze stoere donkergrijze pot een broze bodem heeft, heb ik een andere pot als binnenpot gebruikt. Zo voorkom ik kringen op de oppervlakten.

Vaarwel Monstera wortels!

Vorig jaar juli besloot ik mijn Monstera te stekken. Ik schreef er een blog over, zodat ik ook andere beginners op weg kon helpen en besloot mijn stekken in een grote vaas te zetten. Zo kon ik de monsterlijke wortels van deze fijne kamerplant aanschouwen! Maar het ging me tegenstaan. De wortels stopten met groeien. Kortom, tijd om de stekken in potgrond te plaatsen. Ik besloot om mijn adoptie Monstera* te vergezellen met twee stekjes.

Gelukkig hielp Jeroen, die inmiddels expert Monstera-overpoten is. Ondanks dat ik gek ben op tuinieren en planten, heb ik te weinig materiaal. Ik geef mijn planten water uit een maatbeker en schep, zoals je hierboven ziet, de aarde in de pot met een mok. Een heerlijke theemok trouwens, ik schreef er een leuke blog over. Zo simpel ben ik 😉

Nu maar hopen dat mijn planten het kunnen waarderen en lekker blijven doorgroeien! Ik kan er binnen weer tegenaan tussen de planten.

 

 

*De Monstera op mijn dressoir adopteerde ik van vriendin Marloes, die de plant niet zo’n match vond met haar interieur.