…maar je moet wel zelf de slingers ophangen. En dat deed ik vanochtend met een nieuwe plant! Planten zijn op zich een feestje. Met deze nieuwe kamerplant telt mijn huis 4 hangplanten; Chinese Lantarenplantje, Scindapsus Aureum, Scindapsus Pictus Trebie en nieuw in het assortiment: Stephanotis.

Welkom Fleur Parfum

De Stephanotis is geen onbekende plant. Het plantje is al eeuwen oud en staat ook wel bekend als bruidsbloem. Ook staat de plant symbool voor ‘goed fortuin’ en het verlangen om te reizen. Reizen is er nog niet echt van gekomen en goed fortuin sla ik ook nooit af. Maar nog leuker aan deze plant vind ik dat het de eerste plant is met bloemen. De sterachtige bloemen schijnen enorm lekker te ruiken, vandaar de bijnaam ‘Fleur Parfum’. Dat liet mijn moeder weten, die de plant ook meteen kon benoemen.

Stephanotis-01

Ook volgens mooiwatplantendoen.nl is de Stephanotis één van de weinige woonplanten met een heerlijke geur.

Stephanotis-00

Stephanotis-03

Tarzan in the house!

De plant wordt meestal om een boog geleid, ook dat kon mijn moeder meteen vertellen. En terwijl ze dat zei kon ik meteen het raamkozijn van mijn oma’s buren voor me halen waar deze plant inderdaad om een boog geleid was. In mijn ogen enorm truttig, dus vandaar dat ‘hij’ hier lekker mag slingeren, hangen en klimmen! Ook in het wild is het een bloeiende liaan, dus die eigenschap houd ik er maar in!

 

Ik scoorde deze mooie groene slinger bij Franc Nissen, een van mijn favoriete plantenspots in Rotterdam.

 

Fotografie © Johan Hazenbroek, label eleven fourteen