Het komt vast niet als verrassing dat ik een nieuwe hangplant heb. Nouja, nieuw, ik heb ‘m al een maandje en hij blijft maar groeien. Misschien omdat ik zo nu en dan een woordje met hem wissel en natuurlijk goed water geef (niet teveel!). Anyway, gisteren was ik een beetje aan het klooien met mijn camera en legde ik dit groentje vast.

Planten kies je wel uit, maar eenmaal thuis gaan ze vaak op in het interieur. Door ze te kaderen geef je ze toch weer een beetje aandacht en tadaa: het resultaat mag er zijn. Een eenvoudig stilleven van slechts 1 plant, die door haar vele takken en groen een object op zichzelf is. Damn, wat zijn planten toch fijn!

label1114-urbanjungle-hangplant-01

Het meest opvallende aan deze hangplant is toch wel het hartvormige blad met zo nu en dan een geel vlekje. Ik moest de naam van de plant even opzoeken: de Scindapsus. Een luchtzuiverende plant die kan hangen, maar ook kan klimmen. In mijn geval sluit ik de ambitie om te klimmen nog even uit, maar wie weet in de toekomst!

Een plek om je groene hart op te halen

Deze leukerd ontdekte ik trouwens in Den Bosch. Een stadstuinwinkel met een oase aan groen, genaamd ‘Oerwoud‘ (je moet er maar opkomen), is een echte hotspot voor plantenliefhebbers. Geloof me: hier kun je je groene hart ophalen! Naast hangplanten spotte ik een familie aan cactussen, vetplanten en een breed assortiment kamerplanten. Kortom: veel groen, maar ook woonaccessoires van natuurlijke materialen.

Tevens is het een leuk tentje voor mensen die willen genieten van een verse smoothie of bio gerechten. Tip dus!

label1114-urbanjungle-hangplant-04

PS: op deze mooie Pinksterdag ben ik van plan om (het) Oerwoud nog eens in te duiken, wie weet scoor ik nog een leuke plant (who am I kidding). Keep u posted!

 

Fotografie © Johan Hazenbroek