Vorige maand gaf ik een vriendin een lunch tussen de alpaca’s cadeau en dit weekend was het moment eindelijk daar! Samen met vriendin Tiff reed ik met het scheurijzer van vriendlief naar Pablo, Bowie, Freddie, Sara, Kelly, Grace en Amy.

Eenmaal aangekomen op bestemming ontmoette we Mirella; de gastvrouw met de leukste baan van de wereld! Na een tijd in de retail besloot ze het roer om te gooien en samen met haar dochter Kirsty een alpaca avontuur te beginnen. Ze zijn slechts een paar maanden op weg en tellen in hun weide – aan huis – inmiddels drie hengsten en vier merries, waarvan twee meisjes veulens. Eenmaal in haar mooie tuin (jup, wakker worden met deze leukerds elke dag!) ontmoeten we de merries Sara en Kelly. De dames zijn wederom zwanger, dus over een paar maanden breid de gezelligheid zich nog meer uit!

De gekarameliseerde alpaca’s Grace en Amy flaneren over de weide

Rustgevend genieten

Achterin de tuin staan de stallen waar we de “mannen” ontmoeten: Pablo, Bowie en Freddie. Zes demonisch donkere ogen op ons gericht, maar met een vrolijke blik. Freddie hadden we al gespot op Instagram en op de website. Twee witte alpaca’s en een bruine. Ook spotten we de tafel bomvol lekkers. “De eiersalade heb ik vanochtend nog kunnen maken van de eieren van onze eigen kippen”, aldus Mirella die de overige beestenboel op de ‘boerderij’ met ons deelt. Eenmaal op de hoogte van al het lekkers op tafel en een confetti aan voedzame korrels voor de mannen, verlaat Mirella de stal waar we achterblijven tussen de alpaca’s. Dat moest natuurlijk vastgelegd worden! Bekijk hier de eerste seconden van onze lunch »

Smullen van lokale producten

Je ziet het goed: je zit letterlijk tussen de alpaca’s. Gek genoeg gaat dat heel ontspannend. Voor het gevoel zit je in de middle of nowhere. Ver van de verharde weg en van het lawaai, maar nog net onder de rook van Rotterdam. Naast koffie, thee, verse jus en water, kunnen we smullen van divers beleg, een heerlijke tonijnsalade en moesten we “zeker ruimte houden voor het heerlijke toetje, met volle yoghurt van de boer verderop”. We hebben genoten! Het was al een plaatje om naar al het eten te kijken en je hoeft niet bang te zijn om naar huis te gaan met honger, geloof me!

 

Leuke weetjes

Na een tijdje keerde Mirella terug om ons bij te praten met leuke weetjes over de alpaca’s. Deze ga ik hier niet met je delen, want dan is de lol er natuurlijk af! Het is veel leuker om haar vol passie zelf te horen praten over de wollige leukerds. Wat overigens wel leuk om te weten is, is dat de alpaca’s niet op je spugen. Die vraag kreeg ik een paar keer voor mijn bezoek. Ze tuffen wel op elkaar als ze het even niet eens zijn, en kijken daardoor nog lomper naar je… maar dan weet je dat. Weer een mysterie opgelost 😉

 

 

Ook Freddie en Pablo waren met stomheid geslagen dat de merries ontsnapten

 

Alpaca’s zijn wat mij betreft wel echt koning in gekke bekken trekken! Wat hebben we gelachen om de diverse uitdrukkingen, maar ook om het neuriën van moeders Sara en Kelly, iets wat past bij de zwangerschap lieten we ons vertellen. Zoals je ziet hebben alpaca’s enkel tanden onder, waardoor ze bij het kauwen zo’n heerlijke zijwaartse beweging met de kaak maken 🙂

 

Grace was not impressed, Sara had hele verhalen. What’s not to love 😉 © credits voor de gastvrouw

 

En toen waren ze opeens pleiten!

Met de weetjes liepen we naar de weide om de alpaca’s te gaan voeren, maar … ze waren ‘em gesmeerd! Mirella had een schaal met fruit en groenten op de tafel naast de weide gezet en dat wisten ze! De intelligente beesten hadden zich buiten het hek weten te krijgen. Hadden wij weer! Ik houd wel van een beetje ondeugd en gelukkig kon ze er ook om lachen.  Met nog meer fruit kreeg ze de merrie en haar kleintjes terug in de weide waar ze nieuwsgierig en met grote stappen op ons afkwamen. Want tsja… we hadden voer! Het was even wennen om de grote moeders te voeren, maar ze eten het letterlijk uit je hand.

 

Kusje en tot ziens!

 

Wat een heerlijke ervaring! Dankjewel Alpacake voor de gastvrijheid, het heerlijke eten en de gezelligheid!

 

Lijkt het jou ook leuk om eens te genieten tussen de alpaca’s? Ze bieden ook een ontbijt en babyborrel aan. Surf gewoon even naar alpcake.nl en maak een afspraak! #aanrader

 

 

Fotografie © Tiffany Westerwoudt en Johan Hazenbroek