Nee, dit is geen typefout, maak je geen zorgen! En mocht het zo zijn dat ik een foutje maak, dan word ik altijd op mijn vingers getikt door mijn eigen digitale rode pen: Freelennse* ;-). Of door mijn vriend die echt walgt van ‘met sportieve groet’ en me indirect inspireerde voor deze blogtitel. Tja, ik houd gewoon van idiote woordgrappen én ik ben een groot fan van lampen!

Sportieve kroonverlichting

Bij interieurdesign ben ik altijd gepassioneerd over verlichting. Het is niet eenvoudig om goede lampen te vinden voor iedere ruimte. Licht heb je nodig anders zie je geen flikker 😉 Maar sfeer maakt of breekt een kamer. En dan is het nog de vraag: ga je voor functionele verlichting, sfeerverlichting of een combinatie van die twee?

Streetball-Chandelier-Lukas-houdek-2

© Anna Pleslová

Toen ik deze verlichting spotte dacht ik meteen ‘zou deze bij Michael Jordan thuis hangen?’. Hoe gaaf zou dat zijn! Zeker met Swarovski-kristal komt deze sportieve verlichting tot zijn recht. De ‘Streetball Chandelier’ is een ontwerp van Lukáš Houdek en gemaakt van traditioneel Tsjechisch kristal als een symbool voor het licht. Wellicht een beetje kitsch, maar met het juiste decor enorm stijlvol!

Streetball-Chandelier-Lukas-houdek

© Anna Pleslová

Verkrijgbaar in metaal én in messing. De messing variant ziet er zo klassiek uit, dat het basketbal-gehalte flink afneemt! Hier word ik zo ontzettend blij van! Design met een knipoog, een betere eye-catcher vind je niet!

Streetball-Chandelier-Lukas-houdek-3

© Anna Pleslová

Ik gok dat Sia deze chandelier niet overslaat!

Slam dunk this!

Light-ball-2

© Andrey Privalov

Ook vond ik dit toffe design van Andrey Privalov! De ‘Light Ball’ (it’s all in the name) is eenvoudig maar doeltreffend – letterlijk en figuurlijk! Makkelijk te bevestigen aan de muur, maar niet zo functioneel als de Streetball Chandelier van Houdek. Alhoewel, een net van kristal is ook totaal niet bruikbaar.

Light-ball-1

© Andrey Privalov

Deze designs zijn te tof om niet te delen en ik zie ze al schitteren in een Michael Jordan fanshop of een high class sportzaak met gitzwarte muren, een marmeren vloer en een matzwart plafond.

Ook zo’n fan zijn van verlichting? Eerder schreef ik meer blogs over bijzondere lampen!
Met sportieve groet,

Johan 

*Ook zo’n fan van slechte woordgrappen en ben je nieuwsgierig naar de dame achter mijn digitale rode pen, neem dan een kijkje op freelennse.nl. #aanrader