Wat zijn de afgelopen maanden intens! Ik kreeg een nieuwe baan, nam ontslag, kocht een huis met vriend en sinds deze week staat ook mijn eigen appartement in Rotterdam te koop. En ondertussen ga ik ook nog even samenwonen…

Een nieuwe strategie

Samenwonen in Den Bosch is tijdelijk en volgens planning een half jaartje. We krijgen volgend jaar eind januari de sleutel van het huis in Heeswijk-Dinther, en tot die tijd trek ik in bij Jeroen. De zoektocht pasten we daarvoor een beetje aan: eerst een baan in de buurt waar we willen wonen en dan pas een huis. Dan zou ik vooralsnog eerst bij Jeroen gaan wonen en van daaruit zoeken naar ons huis.

Dat ging opeens niet meer volgens plan en alles gebeurde tegelijkertijd! In mijn blog over de huizenjacht kon je dat al lezen: we bezichtigden een huis voor mijn arbeidsvoorwaardelijk gesprek en besloten diezelfde dag nog een bod te doen!

“Waar sommige mensen jaren over doen, doe jij in één keer: samenwonen, nieuwe baan, nieuw huis”

— de uitspraak van enkele vrienden over ’typisch Johan: alles tegelijkertijd’

Een mooi nieuw begin in Brabant

Het bod werd geaccepteerd! Vorige week tekenden we de koopovereenkomst in het bijzijn van de verkopers. Het was ontzettend mooi en bijzonder. Voor de man des huizes was het ook behoorlijk intens gezien hij er sinds zijn jeugd woont.

Ons enthousiasme voor het huis en de enorme tuin heeft ervoor gezorgd dat we de kopers werden. Want daar waren ze heel duidelijk over: het moest goed voelen! De vrouw des huizes vroeg ook, gezien ze er jaren met geluk hebben gewoond, of ze nog eens op de koffie mogen komen als we er wonen. Natuurlijk! Dan zorg ik voor de plaatselijke lekkernij: krol 😉

Mijn appartement op Funda

Vorige week dinsdag kwam de fotografe langs in Rotterdam. Een leuke dame van Topr Vastgoed waar mijn makelaar graag mee werkt. Ze schoot ontzettend mooi plaatjes, al zeg ik het zelf, en voegde daar ook nog een rondleiding aan toe. Een Matterport noemen ze het. En ik vind het helemaal te gek! Kortom, wil je een online rondleiding door mijn appartement, dan kan dat hier!

Het is een tijd geleden dat ik mijn slaapkamer deelde, maar hier heb je een idee. Mijn gordijnen zitten eigenlijk altijd dicht, omdat het warmer aanvoelt. Fun-fact: mijn liefde voor blauw begon in deze kamer. Het lekkerst aan deze kamer, naast de kleuren en het hoogpolige tapijt: mijn en suite badkamer met ligbad. Pure ontspanning!

Kopen? Dat kan natuurlijk! Regel een bezichtiging met Yuri van den Ende!

Dinsdag kwam mijn huis online. Eerst op de website van de makelaar en rond middernacht stond mijn appartement te koop op Funda. De telefoon stond roodgloeiend liet de makelaar weten en de eerste bezichtigingen staan gepland voor volgende week. Dat klinkt veelbelovend. Ook kreeg ik een link om de statistieken van Funda te bekijken: gisteren bekeken meer dan 2000 mensen mijn appartement!

I like to move it, move it!

De eerste verhuisdozen zijn ingepakt en in Jeroen’s appartement uitgepakt. Wat word ik blij van opruimen! Komende dagen ga ik nog meer opruimen in kastjes en waarschijnlijk ook weggooien. Man man, ik voel me bijna een hoarder. Mijn berging telde bijna 10 kussens die ik niet gebruik en er staan nog behoorlijk wat verfspullen en (blauwe) verf die ik niet meer ga gebruiken. Nog even de juiste oplossing zoeken: ik maak liever mensen blij met kleur, dan dat ik het weggooi.

Volgende week start mijn nieuwe baan en ga ik 3 inwerkweken in, dus ik gok dat een nieuwe blog nog even uitblijft, maar ik hoop snel een moodboard van het nieuwe huis met je te delen!