Wat begon als een grapje (denk ik) is inmiddels realiteit geworden. Op de eerste verdieping hebben we een kamer over. Een kamer die als studeerkamer is bestempeld, maar ook kan dienen voor logees. Een kamer waar ik volgens Jeroen helemaal los op kan qua interieur; oftewel: mijn kamer!

Tijdens de klusweekenden hebben we hier heerlijk geslapen. Er lag nog vloerbedekking van de vorige bewoners, een prima ondergrond voor het tweepersoons luchtbed. Ondanks dat de kamer een dakkapel heeft, is er voldoende ruimte om recht op te staan en rond te bewegen. Er zit wel een gek hoekje in de ruimte maar misschien is ‘ie perfect voor een tafel of plank met mijn Nespresso erop. Ik ben namelijk een enorme koffieleut!

Hoewel we in de praktijk hoogstwaarschijnlijk aan de eettafel gaan werken, zie ik mezelf hier wel af en toe bloggen of foto’s bewerken. Kortom, ook deze ruimte gaan we aanpakken en eigen maken.

Een blank canvas voor mijn impulsen

Jeroen kan het wel heel leuk zeggen dat dit mijn kamer is en dat ik er los op kan, maar je snapt dat deze hoeveelheid mogelijkheden ook zorgt voor kei-veel keuzes. Iets waar ik minder goed mee om kan gaan. Het kan dus voorkomen dat deze ruimte óf heel veel veranderd óf heel weinig.

Een woonstijl die me aanstaat is chique industrieel. Een tikkeltje boutique. Ik omschreef het zelf als ’tailored industrial’. Donkere kleuren, messing of stalen details… ja daar zie ik mezelf wel creatief zijn. Daarom heb ik al enkele kleurtesters besteld. Overigens ook voor de echte logeerkamer, maar daar wijd ik een andere blog aan 😉

Op mijn Pinterest-board ‘Thuiskantoor’ staat nog veer meer…

Gek op gelikte plaatjes

Los van de inrichting heb ik ook ideeën voor de functie van deze kamer. Een study is zo’n ruim begrip. Een van de hobby’s waar ik meer tijd voor wil gaan maken is fotografie. Ik heb zelfs een minor gevolgd op de kunstacademie in Rotterdam. Daar vond ik het werken in de studio heerlijk. Objecten en personen ensceneren en eventueel nabewerkingen toevoegen.

Heel lang geleden (2016) heb ik ook een stylingsessie met Sandra van Accessorize Your Home gedaan met artikelen uit haar voormalige webshop. Daar aan terugdenkend beginnen mijn handen te jeuken. Ik heb er zin in!

Fotografie credits © Homease