Hoewel het origineel in het Mauritshuis hangt, mag ik er ook sinds enkele dagen van genieten. Het ‘Meisje met de parel’, wie kent het beroemde schilderij van Johannes Vermeer niet? Het meisje daarentegen is, zoals bij alle modellen van Vermeer, anoniem – hoewel men denkt dat het ook nog best zijn dochter Maria had kunnen zijn. Enfin, het is een fantastisch mooie compositie die meteen spreekt. Ook de kleuren kan ik ontzettend waarderen want blauw en geel zijn nou eenmaal een topcombinatie, dat liet ik eerder al aan je zien!

Wat een parel!

Sinds zaterdag heb ik ook een kopie van deze parel! Ik scoorde het “schilderij” voor een prikkie, namelijk 1 euro 79 bij een winkel genaamd – hoe kan het ook anders – So Low. Jeroen was not impressed helaas, maar ik kan hier wel ontzettend van genieten! Een leuk extra knipoogje in huis. Hier gaat mijn kunstzinnige hartje harder van kloppen 🙂

Meisje-met-de-parel

Een subtiele verrassing

In tegenstelling tot het origineel werd het canvas verruild voor een magneet en de originele afmetingen teruggebracht naar de grootte van een post-it. En het mooi hiervan is dat het niet te opvallend is en zich makkelijk laat verhangen. Zo kan ik er ook ooit nog voor kiezen om het de bewonderen aan de zijkant of voorkant van mijn lockerkast.

Ik gok dat ik hier meer mensen blij mee kan maken. Naast het Meisje met de parel verkocht So Low ook nog een zelfportret van Vincent van Gogh – een iets kleurrijker geheel. Voor nu houd ik het bij deze Vermeer, want hoe gaaf (en fout) is dit mini-kunstwerk?!